الكبسه عمتو لولا loula shouman
المكونات
كمية لحمه ضاني حسب احتياج اسرتك
طماطم مقطعه صغير جدا
بصل مقطع صغير جدا
جزر مبشور
توابل كبسه
فلفل اسود لومى. 3 قرنفل
ورق لاورا. قرفه خشب
فص مستكه صغير. بهار لحمه
طماطمه لسلق اللحمه وبصله
الطريقه
باغسل اللحمه كويس جدا وانزلها قطعه قطعه في حله صغيره بها ميه بتغلي
مضاف لها فلفل اسود تاخد غلوه ويخرج الريم اخرجها وانزلها في حلة سلق اللحمه
الرئيسيه
ويكون بها ميه بتغلي واضيف فلفل اسود ولومي ولاورا وقرفه خشب وبصل
وطماطمه
وفص مستكه والقرنفل وبهار اللحمه
واتركها تستوي تماما
رز الكبسه
باغسل الرز وانقعه نصف ساعه في ميه عاديه
وفي حله مناسبه لكمية الرز باصفر البصل المقطع صغير جدا في سمنه
واضيف الطماطم المقطعه صغير جدا ويستحسن تكونى مقشره
الطماطم تغلي كويس وتتسبك مع البصل باضيف الجزر المبشور وتوابل الكبسه
وبصل بودر
جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
و صفحة اكلات زمان مع لولا شومان
وقليل جدا من التوم البودر مش بيبان بس بيضيف ريحه حلوه
واضيف كمية من الشوربه يخرج لون البصل والتوابل في الشوربه
واظبط الملح واصفي الرز واضيفه
واسويه زي اي رز متعوده اعمله لاني نقعته وحبايته طولت في الميه
ومش محتاجه ازود سائل
اصفي اللحمه كويس من الشوربه
واحمر مكسرات وبعدها الزبيب وفي نفس الاناء احمر اللحمه
وخلي بالك لو اللحمه قطع ناشفه من وش الفخده ما تحمريهاش قوي
حتى لاتجف وتكون صعبة المضغ
ولكن حمري القطع الناعمه كويس وخاصة الي بها دهون
اغرفي الرز في سرفيس وضيفي اللحمه على الوش
وانزلي بالزبيب والمكسرات
زينيها بشكل حلو وقدميها
وبالف صحه وعافيه
يمكنك أيضا قراءة:
سلطة الكبسه
عباره عن
طماطم وتوم وشطه خضرا وملح وفلفل وكمون وكزبره خضرا و ناشفه
وخل وليمون وشويه ميه ونضربهم كلهم في الكبه
او الخلاط
وزينيها حسب رغبتك
ممكن تعمليها جنب الكفته او الطعميه
المكونات
كمية لحمه ضاني حسب احتياج اسرتك
طماطم مقطعه صغير جدا
بصل مقطع صغير جدا
جزر مبشور
توابل كبسه
فلفل اسود لومى. 3 قرنفل
ورق لاورا. قرفه خشب
فص مستكه صغير. بهار لحمه
طماطمه لسلق اللحمه وبصله
الطريقه
باغسل اللحمه كويس جدا وانزلها قطعه قطعه في حله صغيره بها ميه بتغلي
مضاف لها فلفل اسود تاخد غلوه ويخرج الريم اخرجها وانزلها في حلة سلق اللحمه
الرئيسيه
ويكون بها ميه بتغلي واضيف فلفل اسود ولومي ولاورا وقرفه خشب وبصل
وطماطمه
وفص مستكه والقرنفل وبهار اللحمه
واتركها تستوي تماما
رز الكبسه
باغسل الرز وانقعه نصف ساعه في ميه عاديه
وفي حله مناسبه لكمية الرز باصفر البصل المقطع صغير جدا في سمنه
واضيف الطماطم المقطعه صغير جدا ويستحسن تكونى مقشره
الطماطم تغلي كويس وتتسبك مع البصل باضيف الجزر المبشور وتوابل الكبسه
وبصل بودر
جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
و صفحة اكلات زمان مع لولا شومان
وقليل جدا من التوم البودر مش بيبان بس بيضيف ريحه حلوه
واضيف كمية من الشوربه يخرج لون البصل والتوابل في الشوربه
واظبط الملح واصفي الرز واضيفه
واسويه زي اي رز متعوده اعمله لاني نقعته وحبايته طولت في الميه
ومش محتاجه ازود سائل
اصفي اللحمه كويس من الشوربه
واحمر مكسرات وبعدها الزبيب وفي نفس الاناء احمر اللحمه
وخلي بالك لو اللحمه قطع ناشفه من وش الفخده ما تحمريهاش قوي
حتى لاتجف وتكون صعبة المضغ
ولكن حمري القطع الناعمه كويس وخاصة الي بها دهون
اغرفي الرز في سرفيس وضيفي اللحمه على الوش
وانزلي بالزبيب والمكسرات
زينيها بشكل حلو وقدميها
وبالف صحه وعافيه
يمكنك أيضا قراءة:
طريقة عمل اللانشون فى البيت بسهولة
سلطة الكبسه
عباره عن
طماطم وتوم وشطه خضرا وملح وفلفل وكمون وكزبره خضرا و ناشفه
وخل وليمون وشويه ميه ونضربهم كلهم في الكبه
او الخلاط
وزينيها حسب رغبتك
ممكن تعمليها جنب الكفته او الطعميه
0 التعليقات:
إرسال تعليق