تعديل

الثلاثاء، 30 يونيو 2015

كيكة الهوهوز بالتفصيل



مقادير كيك الهوهوز :

1كوب لبن
1كوب سكر
1كوب زيت
4معالق كبيرة كاكاو خام
3بيض وفانيليا
2كوب دقيق وكيس بيكنج بودر
الطريقة:
نجيب
كوب لبن
1كوب سكر
1كوب زيت
4معالق كبيرة كاكاو خام
نضرب المكونات كويس ف الخلاط


وبعدين نشيل كوب من الصوص ده ندخله التلاجه 

ونحط على الباقى اللى فى الخلاط 3بيض وفانيليا ونضرب كويس

ونكبهم فى طبق غويط بره وعليهم ونقلب بالوسك فى اتجاه واحد علشان الكيك
مايهبطش
وندخله الفرن على 180 درجة لمده 25 دقيقه

ولما تخلص نسبها تهدى مش تبرد ونكب عليها الصوص اللى فى التلاجه
وبعدين نعمل خطوط باللبن المكثف

الللبن المكثف :

1/2 كوب لبن بودرة
1/2كوب سكر
1/4كوب ماء مغلى
معلقة زبده

واضربيه في الخلاط كويس اوى وبعدين دخليه التلاجة شويه وهيبقى عندك احلى لبن مكثف

ملاحظات:
1 /انا معملتهاش بكيك شيف لانى اكتشفت مؤخرا انه بيكتم الكيكة بجد والاحلى تعملوها باى نوع تانى انا عملتها بتاح الملوك طلعت تحفه وعاليه وفيها فراغات من جوه وكده احلى بكتير

2/عملت حليب مكثف وحطيته عليها بعد ماحطيت صوص الشيكولاته الاول ولما بردت عملت على الوش خطوط بالحليب المكثف خلتها بجد روووووووووووووعه وعمرك ماهتعمليها بعد كده من غير حليب مكثف ........الاختراع ده من عندى

3/حطى الشيكولاته على الكيك وهى دافيه وكمان قسميها مثلثات وهى فى الصينيه علشان تشرب الصوص والكيك يبقى طرى وروعه





هقولك افتكاسة تانية
لما تطلعي الكيكة من الفرن خرميها وحطي اللبن المكثف وبعدين استني شوية وحطي عليها صوص الشيكولاتة وبعدين حطيها في التلاجة شوية وبعدين طلعيها حطي عليها طبقة كريم شانتية وبعدين فتفتي عليها بوريو من فوق وهتكون جاااااااااااااااااااااااااااااامدة 



منقول

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More