تورلي الفراخ عمتو لولا loula shouman
وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
وصفحة اكلات زمان مع لولا شومان
وصفحة loula shouman
المكونات
عدد من ارباع الغراخ متنضف مناسب لافراد اسرتك
قليل من البسله الفاصوليا الكوسه البطاطس جزر بصله متوسطه بشر طماطمه
ممكن خرشوف بروكلي الخضار المتاح عندك ما عدا الورقي
روز ماري فريش لو وجد
تتبيلة الفراخ
بصل مبشور ناعم خل حبهان مطحون جنزبيل بودر روز ماري بودر
بصل بودر توم بودر فلفل اسود ملح عصرة ليمون
الطريقه
قطعي الخضار شكل واحد يعنى لو مكعبات يبقى كله مكعبات
حلقات بالورب او شرايح بالطول او دواير كله شكل واحد
وكذلك البصله وابشري ثمرة الطماطم
تبليهم من نفس تتبيلة الفراخ ما عدا الخل والليمون
وضيفي هريسة الشطه او فلفله حراقه حسب الرغبه
اخلطيهم مع الخضار كويس جدا ونزليهم في صينيه مناسبه
اكسري عضم الورك وبدون فصل وكذلك الصدر حتى لا تتكور اثناء الطهي
اخلطي تتبيلة الفراخ وتبلي الفراخ ودخلي طرف السكينه في المناطق سميكة اللحم ودخلي فيها التتبيله
رصي الفراخ فوق الخضار بطريقه حلوه وزينيها بعيدان الروز ماري وغلفيها بالاستريتش
واتركيها لا يقل عن ساعتين او من يوم سابق بالتلاجه
ولعي عليها النار تغلي على نار هاديه جدا ربع ساعه
وادهني الوجه بخليط من الصلصه وعصرة ليمون وملح وفلفل وزيت او سمنه
وممكن روز ماري بودر
الاعشاب العطريه جميله جدا مع كل ما يدخل الفرن من لحوم او فراخ
اتركيها تكمل سواها وتاخد ريحة الفرن وتكتسب لون دهبي جميل
وقدمي معاها رز بالشعريه وسلطات
وبالف صحه وعافيه
ملحوظه
الطبخه بدون اضافة مادة دهنيه لان الفراخ بها ما يكفي من دهون
لا داعي لاضافة مزيد من عصير الطماطم او الصلصه
كلما كان التورلي مائل للجفاف كلما كان اجمل واطعم
الاستريتش هو البلاستيك الرفيع الذي يلف به الجبن والخضروات
الطبخه مناسبه جدا لمن يقومون بانقاص وزنهم
الطبخه مناسبه جدا للسيده العامله لتوفير الوقت
لا تنسوني من صالح الدعاء
وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
وصفحة اكلات زمان مع لولا شومان
وصفحة loula shouman
المكونات
عدد من ارباع الغراخ متنضف مناسب لافراد اسرتك
قليل من البسله الفاصوليا الكوسه البطاطس جزر بصله متوسطه بشر طماطمه
ممكن خرشوف بروكلي الخضار المتاح عندك ما عدا الورقي
روز ماري فريش لو وجد
تتبيلة الفراخ
بصل مبشور ناعم خل حبهان مطحون جنزبيل بودر روز ماري بودر
بصل بودر توم بودر فلفل اسود ملح عصرة ليمون
الطريقه
قطعي الخضار شكل واحد يعنى لو مكعبات يبقى كله مكعبات
حلقات بالورب او شرايح بالطول او دواير كله شكل واحد
وكذلك البصله وابشري ثمرة الطماطم
تبليهم من نفس تتبيلة الفراخ ما عدا الخل والليمون
وضيفي هريسة الشطه او فلفله حراقه حسب الرغبه
اخلطيهم مع الخضار كويس جدا ونزليهم في صينيه مناسبه
اكسري عضم الورك وبدون فصل وكذلك الصدر حتى لا تتكور اثناء الطهي
اخلطي تتبيلة الفراخ وتبلي الفراخ ودخلي طرف السكينه في المناطق سميكة اللحم ودخلي فيها التتبيله
رصي الفراخ فوق الخضار بطريقه حلوه وزينيها بعيدان الروز ماري وغلفيها بالاستريتش
واتركيها لا يقل عن ساعتين او من يوم سابق بالتلاجه
ولعي عليها النار تغلي على نار هاديه جدا ربع ساعه
وادهني الوجه بخليط من الصلصه وعصرة ليمون وملح وفلفل وزيت او سمنه
وممكن روز ماري بودر
الاعشاب العطريه جميله جدا مع كل ما يدخل الفرن من لحوم او فراخ
اتركيها تكمل سواها وتاخد ريحة الفرن وتكتسب لون دهبي جميل
وقدمي معاها رز بالشعريه وسلطات
وبالف صحه وعافيه
ملحوظه
الطبخه بدون اضافة مادة دهنيه لان الفراخ بها ما يكفي من دهون
لا داعي لاضافة مزيد من عصير الطماطم او الصلصه
كلما كان التورلي مائل للجفاف كلما كان اجمل واطعم
الاستريتش هو البلاستيك الرفيع الذي يلف به الجبن والخضروات
الطبخه مناسبه جدا لمن يقومون بانقاص وزنهم
الطبخه مناسبه جدا للسيده العامله لتوفير الوقت
لا تنسوني من صالح الدعاء
0 التعليقات:
إرسال تعليق