باختصار انا جيبلكم طريقة عمل الباذنجان المخلل بالصور
لذيذ جدا وسهل فى نفس الوقت
اولا بنجيب الباذنجان ونشيل العنق بتاعه ونغسله ونحطه فى حلة مع شوية ميه عشان نسلقه
وادى صورته
وبعدين نسيبه حوالى عشر دقايق وهيكون اتسلق وبقى تمام وللى بيحبوه طرى جدا
سايح يعنى يزودوا شوية فى السلق وتطلعى واحدة وتظغطى عليها لقيتيها زى ما
انتى عايزة اطفى النار وحطي الباذنجان فى مصفاة عشان تبرد زى ما فى الصورة
وبعدين بقى على الباذنجان ما يبرد نجهز الحشو اللى هو عبارة عن ثوم + فلفل
احمر بس انا مكنش عندى فلفل احمر جامد كان نصفه اخضر على احمر بس نفع وطلع
المخلل جميل
اهو
الخلطة دى هنطحنها فى الكبة وبعد ما تطلع نحط عليها معلقة صغيرة ملح +كمون+فلفل+شطة
زى الصورة كده
الباذنجان طبعا هيكون برد نجيب واحدة واحدة نفتحها ونبدا نحشى بالخلطة
ودى الكمية كلها بعد ما حشتها
و
بعدها حطيت عليها ميه بملح
الملح يكون زيادة سنة صغيرة
وتسبيها ليلة كاملة برة الثلاجة
وبعدين تانى يوم تحطيها فى الثلاجة
وتستنى عليها شوية انا استنيت اسبوع
بس طلع تحفة
لذيذ جدا وسهل فى نفس الوقت
اولا بنجيب الباذنجان ونشيل العنق بتاعه ونغسله ونحطه فى حلة مع شوية ميه عشان نسلقه
وادى صورته
وبعدين نسيبه حوالى عشر دقايق وهيكون اتسلق وبقى تمام وللى بيحبوه طرى جدا
سايح يعنى يزودوا شوية فى السلق وتطلعى واحدة وتظغطى عليها لقيتيها زى ما
انتى عايزة اطفى النار وحطي الباذنجان فى مصفاة عشان تبرد زى ما فى الصورة
وبعدين بقى على الباذنجان ما يبرد نجهز الحشو اللى هو عبارة عن ثوم + فلفل
احمر بس انا مكنش عندى فلفل احمر جامد كان نصفه اخضر على احمر بس نفع وطلع
المخلل جميل
اهو
الخلطة دى هنطحنها فى الكبة وبعد ما تطلع نحط عليها معلقة صغيرة ملح +كمون+فلفل+شطة
زى الصورة كده
الباذنجان طبعا هيكون برد نجيب واحدة واحدة نفتحها ونبدا نحشى بالخلطة
ودى الكمية كلها بعد ما حشتها
و
بعدها حطيت عليها ميه بملح
الملح يكون زيادة سنة صغيرة
وتسبيها ليلة كاملة برة الثلاجة
وبعدين تانى يوم تحطيها فى الثلاجة
وتستنى عليها شوية انا استنيت اسبوع
بس طلع تحفة
منقول
ودى طريقة تانية للتخليل
طريقه تخليل البدنجان
كيلو بدنجان اسود عروس مسلوق
راس توم
ملح
حزمة كرفس
كوب ماء مغلي مكان السلق
ربع كوب ليمون
ربع كوب زيت
خلطة توم وكمون وليمون وفلفل اخضر واحمر للحشو
الطريقه
ممكن نخلل البدنجان سليم في المكونات الشابقه مع الميه مكان السلق
او نحشيه بخلطة التوم والفلفل ونرصه في علبه ونحط على وشه زيت ويحفظ بالتلاجه
البدنجان المخلل من اسرع انواع التخليل ممكن يؤكل في نفس اليوم
يمكنك أيضا قراءة:
0 التعليقات:
إرسال تعليق