ندخل علي الشـغل علي طول
عـرق اللحمه البـاردة ( هو اسمه كدة أو عرق التربيانكو )
علي فكره ده نص عرق لاني عملتها على مرتين لاني بعملها بس لفردين انا وجوزي انما انتي طبعا لو عدد اكبر تقدري تعمليه كله مرة واحده
جزر
ثوم
خيط دوبارة
ملح وفلفل وبهارات
شوفتـوا المقـادير سهـله ازاي
أول حاجه هتجيبي عرق اللحمه وتربطيه كويس جدا بخيط الدوبارة زي كدة
وبعدين هتعملي فتحات فيه وتغرزي كويس بحيث انها تاخد فص التوم ومن الجناب تغرزي بحيث ياخد حته الجزر
وبعدين تحطي ملح وفلفل ورزو ماري
زي الشطورة تجيبي حبه بهارات انتي زي ماتحبي بقا شكلي براحتك
بس انا بصراحه حطيت جنزبيل وقرفه وبهارات لحمه وعليهم نقطة خل
انتي براحتك المهم بعد كدة تدعكي العرق بيها
وهنحطه فى علبه تلاجه أو غطيه كويس بـأي حاجه بس نضيفه
وجري علي التلاجه ومش هنشتغل فيه غير تاني يوم علشان يشرب من التتبيله (( مش شرط ليله كامله انتي ممكن تتبيله م الصبح بدري وفى ناس بتشتغل علي الطول بس انا بحب ابيته قى التتبيله دي حاجه ترجعلك انتي وراحتك ))><>< بس التكـة دي بتفـرق فى الطعم جـامد
تاني يوم ان شاء الله نجهز صينيه فيها اى ماده دهنيه انا حطيت زبدة ونسيحها علي النار ونستني لما تسخن
وننزل بعرق اللحمه ونشوحه فيها كوويس
وبعدين نحط فى كوبايه مياه مغليه وخل ومعلقه سكر ونحطهم عليها وتغطي الصينيه بـ الفويل وعلي الفرن وانسيها بقا
علي فكرة اللحمه اسمها اللحمه الباردة يعني لازم تتقدم باردة
يعني مثلا انا كنت عوزاها علي الساعه 6 تكون جاهزة للاكل دخلتها الفرن من الساعه 3
تستوي براحتها وكمان تلحق تبرد لانها مش بتتقطع وهي ساخنه بتتهري فاانتي
راعي الموضوع ده وانتي بتعمليها .
وهنا بعد مااستوت ماشاء الله خست النص وده امر عادي
للعضوة:Delicate lady
0 التعليقات:
إرسال تعليق