تعديل

السبت، 30 أبريل 2016

الفطير المشلتت لشيف أمل شومان


الفطير المشلتت عمتو لولا Loula shouman 

المكونات

كيلو دقيق وماء دافي للعجن وملح وسكر

زبده بيضاء زيت دره قشطه 

لكل كيلو دقيق نصف كيلو زبده

وممكن لكل 3 فطيرات كيلو زبده

الطريقه

اعجني العجينه بحيث تكون سهلة الفرد سيبيها ترتاح ساعه 

وقطعيها كور حسب رغبتك

وممكن تكون فطيره واحده او عدة فطائر حسب ما تفضلين 

واتركيها ساعه على صينيه مدهونه زيت

وغطي الكور ببلاستيك مدهون زيت خفيف

افردي العجينه مدوره بحيث انك ترقيها جدا وتصبح شفافه 

وحاولي يكون السمك واحد يعني الاطراف زي النصف

وافرديها على مراحل يعني بعد ما تفرديها وتبدا تسد وتنكمش

اتركيها و كل 5 دقايق ابداي افردي تاني

وتكوني مفككه الزبده على النار مع شوية زيت

وابدأي في وضع الخليط على العجينه المفروده 

وغطيها تماما بالخليط وخليك كريمه في الكميه

جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي 

وصفحة اكلات زمان مع لولا شومان

واتنيها نصفين وادهني الجزء المتني من فوق بالخليط تاني 

واتني نفس الجزء وفي نفس الاتجاه وادهني بالخليط

وكرري العمليه لغاية ما يبقي عندك شبه الشريط الطويل

امسكي طرف الشريط بين ايدك ولفيه زي عجلة السياره وهو بين ايدك 

وكل ما تلفي العجينه شدي عليك
 لتترق اكتر وضعيهاعلى آخر جزء من العجينه 

في صينيه مدهونه سمنه علشان تستحمل الحراره 

واتركيها نصف ساعه ترتاح وبعدين بططيها لتأخذ شكل الصينيه 

وادهني وجهها بالقشطه وقليل من الزيت


بايدك ووزعيهم كويس ودخليها الفرن

هو ده الفطير المشلتت

فطير الجدات

وبالف صحه وعافيه




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More