تعديل

الجمعة، 10 يونيو 2016

الباذنجان المخلل بطريقة الشيف لولا شومان



علشان البدنجان ينجح معاكي


مية السلق تكون يادوب مغطيه البدنجان


وبلاش تضيفي خل للسلق ولا بعد السلق


لانه بيهريه


وممنوع منعا باتا توصله اي ميه


علشان الريم ما يظهرش وممكن يقعد معاكي اكتر من شهر


ومش ماتحتاجيش لوضع زيت على وش العلبه


ممكن تضيفي رشة الزيت عند الاستخدام




والبدنجان يكون نصف سلقه وهيكمل سواه مع التخليل


وعن نفسي باخلل البدنجان سليم وبدون فتحه للحشو


بيكون محتفظ بقيمته الغذائيه 


حاولوا تعملوا البدنجان مخلل افضل من المقلي


المقادير


كيلو بدنجان اسود عروس 


ربع كيلو فلفل طويل بارد او حراق


راس توم


ملح


كوب ماء مغلي من ماء السلق


ربع كوب ليمون واحتفظي بالقشر


ربع كوب زيت


خلطة توم وكمون وفلفل اخضر واحمر 


للحشو لو فضلتيه مفتوح و متبل




الطريقه


انزعي غطاء البدنجان واتركيه سليم


في اناء على النار ضعي البدنجان مع الفلفل الطويل



وغطيه يادوب بالميه ضيفي الليمون والملح


ولعي النار واول الفلفل ما يطرى ويدبل


اطفي النار وغطي الاناء


واتركيه يبرد تماما




دقي التوم مع الكمون والفلفل الاخضر وممكن احمر


واخلطيهم مع كوب ماء السلق وعصير ليمون


وفي علبه او برطمان رصي البدنجان 
والفلفل مع قشر الليمون


وضيفي الخليط وعلى الوجه قليل من الزيت


او احشيه بخلطة التوم والفلفل


ونرصه في علبه وعليه رشه زيت 


ويحفظ بالتلاجه


البدنجان المخلل من اسرع انواع التخليل 


ممكن يؤكل في نفس اليوم


ملحوظه


كلما كان الملح قليل في المخلل كلما كان افضل


ومهم جدا انك تتركي العنق بدون قطع


لانه بيشرب منه التتبيله وياخد لون بنفسجي من الليمون


ويحافظ على تماسك البدنجانه



صفحة اكلات زمان مع لولا شومان

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More