علشان البدنجان ينجح معاكي
مية السلق تكون يادوب مغطيه البدنجان
وبلاش تضيفي خل للسلق ولا بعد السلق
لانه بيهريه
وممنوع منعا باتا توصله اي ميه
علشان الريم ما يظهرش وممكن يقعد معاكي اكتر من شهر
ومش ماتحتاجيش لوضع زيت على وش العلبه
ممكن تضيفي رشة الزيت عند الاستخدام
والبدنجان يكون نصف سلقه وهيكمل سواه مع التخليل
وعن نفسي باخلل البدنجان سليم وبدون فتحه للحشو
بيكون محتفظ بقيمته الغذائيه
حاولوا تعملوا البدنجان مخلل افضل من المقلي
المقادير
كيلو بدنجان اسود عروس
ربع كيلو فلفل طويل بارد او حراق
راس توم
ملح
كوب ماء مغلي من ماء السلق
ربع كوب ليمون واحتفظي بالقشر
ربع كوب زيت
خلطة توم وكمون وفلفل اخضر واحمر
للحشو لو فضلتيه مفتوح و متبل
الطريقه
انزعي غطاء البدنجان واتركيه سليم
في اناء على النار ضعي البدنجان مع الفلفل الطويل
وغطيه يادوب بالميه ضيفي الليمون والملح
ولعي النار واول الفلفل ما يطرى ويدبل
اطفي النار وغطي الاناء
واتركيه يبرد تماما
دقي التوم مع الكمون والفلفل الاخضر وممكن احمر
واخلطيهم مع كوب ماء السلق وعصير ليمون
وفي علبه او برطمان رصي البدنجان
والفلفل مع قشر الليمون
وضيفي الخليط وعلى الوجه قليل من الزيت
او احشيه بخلطة التوم والفلفل
ونرصه في علبه وعليه رشه زيت
ويحفظ بالتلاجه
البدنجان المخلل من اسرع انواع التخليل
ممكن يؤكل في نفس اليوم
ملحوظه
كلما كان الملح قليل في المخلل كلما كان افضل
ومهم جدا انك تتركي العنق بدون قطع
لانه بيشرب منه التتبيله وياخد لون بنفسجي من الليمون
ويحافظ على تماسك البدنجانه
صفحة اكلات زمان مع لولا شومان
0 التعليقات:
إرسال تعليق