تعديل

الخميس، 23 يونيو 2016

الكحك والبسكوت والغربية و البيتيفور و المعمول

                            هنا

مقاديره لكحك ....


كيلو دقيق مع تلاتة كوب الاربع سمنة سايحة باردة مش مقدوحة لو بلجرامات ٥٥٠جرام لو عيزاه ناعم قوى لو عيزاه اقل نعومة هتشيلى ربع كوب سمن يعنى يبقى ٥٠٠جرام ذرة ملح معلقتين سكر معلقة كبيرة ريحة كحك مش مليانة

باكو بيكنج بودر كوب لبن دافئ مش ساخن ونحطه بلتدريج ممكن مانخدوش كله  معلقة كبيرة سمسم محمص نعجن العجين وندعه يرتاح لمدة ربع ساعة ثم نشكله ثم ندخله فرن ١٨٠على الشبكة ويكون ساخن ووالع قبل دخوله بربع ساعة لمدة ٢٥ دقيقة وتطلعيه تسبيه يبرد وبعدين تشليه انا مكتبتش الحشو احنا بنحبه سادة لو عايزة عجمية للكيلو هتعملى معلقتين سمن كبيرة على النار عليهم معلقة دقيق واول ما يصفر مايغمقش خالص هنحط معلقة سمسم وكوب عسل ونقلب فيه لحد ما يتخن ونحط بندق مجروش محمص وممكن عين جمل لو بتحبيه بيه ونسبها تبرد ونحطها فى التلاجة تجمد ثم نعمل كور صغيرة كلها ونرصها فى طبق جنبنا ونعمل العجين ونعمل حفرة ونحط كورة من العجمية جواها انت هتضاعفى المقدار زى ما انت عايزة بالف هنا على فكرة الكحك بلبيكنج بودر احلى بكتير واخف ومش بيعمل حموضة.انا كنت بعمله بلخميرة وسمن مقدوح لاكن لاقيته كدة احلى بس اللى حابب يعمله بلخميرة يعملو من غير ما يقدح السمن برده وهتبقى معلقة كبيرة خميرة  وكل سنة وانتم طيبين....        




                         الغريية/....



 ٣.٢.١ لو هتعملى اربعة كوب دقيق يبقى عليها اتنين كوب سمن جامد من التلاجة مهم جدا لنجاح الغريبة وكوب سكر بودر لو مش بتحبيها مسكرة زى حالاتى هيبقى كوب الا ربع المقياس بنفس الكوب اللى هو مج الشاى اللى بايد فانيليا ذرة ملح بس هى دى مقاديرها هتضربى السمن مع السكر جيدا لمدة عشر دقائق لما يبقى كريمى وضربها كويس من سر نجاحها ومش هتحتاج بياض البيضة اللى بيحطوها وتحطى الفانيليا والدقيق مع ذرة الملح هننخل الدقيق والسكر البودر قبل ما نشتغل بيهمثم تدخليها التلاجة ساعة وتكونى مغطياها بكيس بلاستك وتطلعيها تكوريها كور صغيرة وترصيها فى صاج او صينية عليها ورق ذبدة  وتحطى فستق او لوز فى النصف وتتكى براحةعليها وتدخليها فرن ١٦٠ لمدة من ١٢ الى ١٥ دقيقة وتطلعيها تسبيها تبرد


ماتمسكيهاش قبل ما تبرد خالص هى بتنشف فى الهوا شكليها صغيرة علشان بتكبر فى الفرن شوية ومتبططيهاش قوى تكة صغيرة فيه ملحوظة السمن تعيريه وهو سائح وبعدين تحطيه فى التلاجة يجمد لازم اساسى يكون جامد  وبالف هنا......          


                         البسكوت./.......





هتعملى مقدار الكيلو دقيق  للبسكوت لو هتعمليه بلقمع بتشيلى ربع كيلو دقيق وباقى المقادير ثابتة زى ماهى لو بلمكنة بيبقى بلكيلو دقيق مقادير الفمع تلات اربع دقيق نصف ذبدة خمس بيضات فانيليا باكو بيكنج بودر ذرة ملح كوبين وربع سكر بودر كوب لبن معلقة كبيرة نشادر مذوبة فى اللبن لو عيزاه بلبرتقال هتشيلى كوب اللبن وهتحطى كوب عصير البرتقال وتشيلى النشادر وتحطى بشر برتقال وتضربى السكر والذبدة جيدا لمدة عشر دقائق وده سر نجاحه تحطى البيض بيضة بيضة مع الفانيليا ثم نضع باقى السوائل ثم نضع الدقيق مع الملح والبيكنج ونضربهم لو بلقمع بنشتغل على طول لو بلمكنة نحط ساعة فى التلاجة ملفوفة فى كيس نيلون وتدخل فرن ١٨٠لمدة ٢٠الى٢٥ دقيقة ويكون مولع قبلها بربع ساعة وتخرجيه وتسبيه يبرد خالص متشلهوش ساخن وممكن بعد مايبرد وتحطى حرفه فى  خام زى الصورة.  



                             البيتىيفور./....



.كيلو دقيق ٨اشيكولاتةكواب دقيق اربعة كوب ذبدة يعنى ٨٠٠جرام ساقعة كوبين سكر بودر تقيسى المقادير بنفس الكوب اللى هو كوب الشاى الزجاج اللى بايد ست بيضات لو عيزاه اطرى هتحطى اربعة بيض كامل واتنين صفار بيض نقطة خل و فانيليا لو حبيتى كاكاو هتحطى معلقة كبيرة كاكاو دارك لو هتقسمى الخليط هتحطى معلقة صغيرة لبن مع الكاكاو هتضربى الذبدة مع السكر وذرة ملح  جيدا لمدة عشر دقائق حتى يبقى كريمى وده سر نجاحه ويخليكى ماتحطيش بيكنج بودر انا بعمله من غيره علشان بيفرش وهتحطى الفانيليا وتضربى البيضة ومنحطش التانية غير لما تختفى اللى قبلها ثم تحطى الدقيق وتضربيهم حتى تتجانس لو هتعملى بلقمع هتشتغلى على طول لو بمكنة البيتفور هتحطيها فى كيس فى التلاجة نصف ساعة واشتغلى وهتشكلى وترصى فى الصينية او صاج وتدخليه فرن ساخن ١٨٠مولع قبلها بربع ساعة لمدة٢٠دقيقة وتطلعيه متمسكهوش غير لما ينشف ويبرد علشان ميتكسرش ولو عايزة تحفظيه هتحطيه فى علبة بها ورق زبدة او تبطنيه اكياس نايلون وتقفليها كويس وطبعا لو عايزة كمية اكبر هتزودى المقدار بنفس المعيار وهتزوقيه زى ما تحبى ومقادير البيتفور ا....٢....٣ يعنى الذبدة نصف مقدار الدقيق والسكر نصف مقدار السكر يعنى ممكن تعملى نصف المقدار مش الكيلو كله وبالف هنا وكل سنة وانتم طيبين حبيبى  

     المعمول/ ....

كوبين دقيق عادى وكوب دقيق سمولينا و نصف كوب زبدة ونصف كوب سمن معلقة كبيرة لبن بودر ربع كوب سكر معلقة ماء ورد او ماء زهر  نصف معلقة صغيرة محلب  كوب لبن معلقة صغيرة خميرة ..الحشو ...حسب ما تحبى بلعجوة او المكسرات لو عجوة...هتجيبى كوب تمر مفروم وهتحطى عليه معلقتين كبار ذبدة ورشة قرفة وتدعكيهم مع بعض كويس وتحشى بيهم ...لو مكسرات هتجيبى كوب فستق او عين جمل مجروش مش مفروم ناعم وعليه ربع كوب سكر بودر  تلات معالق عسل نحل وتقلبيهم مع بعض.... هتحطى اللبن مع الذبدة على النار يسيحو مش يسخنو يكونو دافين وتحطيهم على الدقيق وباقى المواد الجافة وتقلبيهم كويس وتسبيها تخمر ساعة ثم تشكليها تعملى حفرة وتحطى الحشو وتقفليها وممكن بتحطيها فى قوالب مخصوصة للمعمول بتعملى فيها برده تجويف وتحشى وتقلبيها وتخبطى هاتنزل ودى بتدى اشكال حلوة للمعمول وهتسبيها تخمر مرة تانية ثم تدخليها فرن ١٨٠ متولع قبل دخوله بربع ساعة لمدة ٢٥دقيقة ولو ماخدش لون هنولع الشواية ثوانى وعينا عليه علشان ما يتحرقش وبالف هنا هتكليه سادة او هتحطى سكر عليه زى الكحك فيه طريقة تانية من غير خميرة وبتبيتيها ليلة برة وبعدين تشكلى فيها بس دى احلى واسرع والف هنا

سهر توفيق
جروب مطبخ المصريات

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More