تعديل

الأحد، 18 يناير 2015

طريقة عمل الباذنجان المخلل بالصور








باختصار انا جيبلكم طريقة عمل الباذنجان المخلل بالصور

لذيذ جدا وسهل فى نفس الوقت



اولا بنجيب الباذنجان ونشيل العنق بتاعه ونغسله ونحطه فى حلة مع شوية ميه عشان نسلقه

وادى صورته










وبعدين نسيبه حوالى عشر دقايق وهيكون اتسلق وبقى تمام وللى بيحبوه طرى جدا
سايح يعنى يزودوا شوية فى السلق وتطلعى واحدة وتظغطى عليها لقيتيها زى ما
انتى عايزة اطفى النار وحطي الباذنجان فى مصفاة عشان تبرد زى ما فى الصورة





وبعدين بقى على الباذنجان ما يبرد نجهز الحشو اللى هو عبارة عن ثوم + فلفل
احمر بس انا مكنش عندى فلفل احمر جامد كان نصفه اخضر على احمر بس نفع وطلع
المخلل جميل



اهو



الخلطة دى هنطحنها فى الكبة وبعد ما تطلع نحط عليها معلقة صغيرة ملح +كمون+فلفل+شطة

زى الصورة كده









الباذنجان طبعا هيكون برد نجيب واحدة واحدة نفتحها ونبدا نحشى بالخلطة







ودى الكمية كلها بعد ما حشتها







و





بعدها حطيت عليها ميه بملح

الملح يكون زيادة سنة صغيرة

وتسبيها ليلة كاملة برة الثلاجة

وبعدين تانى يوم تحطيها فى الثلاجة

وتستنى عليها شوية انا استنيت اسبوع

بس طلع تحفة




منقول





ودى طريقة تانية للتخليل

 طريقه تخليل البدنجان

كيلو بدنجان اسود عروس مسلوق

راس توم
ملح
حزمة كرفس
كوب ماء مغلي مكان السلق
ربع كوب ليمون
ربع كوب زيت
خلطة توم وكمون وليمون وفلفل اخضر واحمر للحشو
الطريقه
ممكن نخلل البدنجان سليم في المكونات الشابقه مع الميه مكان السلق
او نحشيه بخلطة التوم والفلفل ونرصه في علبه ونحط على وشه زيت ويحفظ بالتلاجه
البدنجان المخلل من اسرع انواع التخليل ممكن يؤكل في نفس اليوم



يمكنك أيضا قراءة:

نصائح مهمة لتصنعى كيكة ناجحة ولذيذة




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More