تعديل

الاثنين، 17 أغسطس 2015

أفضل طريقة لحفظ الملوخية

كمية من الملوخيه المتقطفه صح ومغسوله ومتجفغه من الميه تماما
تقطيف الملوخيه الصح انك تقطفي مجموعة الاوراق العلويه بالقاعده بتاعتها
لان فيها زيت الملوخيه وده سر طعم الملوخيه الحلوه وبتحتفظ بريحة الملوخيه
افردي الملوخيه على قماشه قطن كبيره نضيفه واقفليها كويس ونشفيها في الغساله
على برنامج التنشيف وممكن كيس مخده قطن
لان الجو حر ولو سيبتيها تنشف مده طويله بتدبل ويتبخر سائل الورقه


الطريقه

بعد تجارب كتيره جدا وجدت ان افضل طريقه لتخزين الملوخيه هي انك
تقطعي الملوخيه بسكينه وكانك هتقطعي سبانخ وصغير قدر المستطاع
جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
صفحة اكلات زمان مع لولا شومان
امسكي مجموعة اوراق ولفيها حول نفسها واضغطي وابدأي قطعي حتى انتهاء الكميه
واحتفظي بها في اكياس مفرغة الهواء بالفريزر كميات حسب احتياجك
عند الاستخدام اضربيها بتلجها مع كبشة شوربه في الخلاط لفتين فقط
علشان ما تنعمش خليها خشنه شويه ونزليها فورا في الشوربه
بتطلع ريحتها ولونها بيكون اخضر وكانك لسه مقطفاها

ليه باخرطها علشان اخرط العود الرفيع الي جوه الورقه ويختفي
لانى لما احتفظت بالورق سليم وجدت ان بها عيدان رفيعه زي الخيط جوه الملوخيه بعد الطبخ
فوجدت تخريطها بالسكينه افضل لان ورق الملوخيه بتفتت اسرع في الخلاط من العيدان الداخليه
وبالف صحه وعافيه
لا تنسوني من صالح دعاؤكم


جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي 
وصفحة اكلات زمان مع لولا شومان

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More