تعديل

الجمعة، 25 نوفمبر 2016

عجة القرنبيط لشيف لولا شومان


عجة القرنبيط

عمتو لولا loula shoumman
وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي 
وصفحتي loula shouman
وصفحتي اكلات زمان مع لولا شومان

المكونات

قرنبيطه مناسبه لعدد افراد اسرتك
حوالي 5 فصوص توم او على حسب كمية القرنبيط
بصله متوسطه
1 حبة طماطم
ملعقة هريسة شطه
5 بيضات او يزيد حسب كمية القرنبيط
شبت بقدونس كسبره
اوراق نعناع ناشف لسلق القرنبيط
ملعقه كبيره دقيق او يزيد

التوابل

ملعقة كمون صغيره نصف ملعقه صغيره نعناع ناشف 
نصف ملعقة كمون حب او حصى (سليم بدون طحن)
شطه او حسب الرغبه
ملح وفلفل اسود
توم بودر بصل بودر جنزبيل 
ملعقه كبيره بكنج بودر

الطريقه

اسلقي القرنبيط في ماء مضاف له ملح وكمون واوراق النعناع الناشف 
للقضاء على الريحه اثناء السلق ولسهولة الهضم
افصلي العروق بعد السلق عن الزهر او وردات القرنبيط
في معد الطعام اضربي التوم اولا ثم البصل ثم ثمرة الطماطم
اقطعي عروق الخضره الشبت والبقدونس والكسبره واضربيها مع التوم والبصل والطماطم

ضيفي عروق القرنبيط واضربيه مع الخليط ثواني فقط
اخرجي الخليط من معد الطعام وضعيه ببوله او اناء وضيفي التوابل وشطة الهريسه او حسب رغبتك لانها حراقه

كسري الكمون السليم بدقه في الهون دقيقه وافركيه بصوابعك وضيفيه للخليط بيساعد على الهضم

ضيفي الدقيق والبيض وادخلي الخليط التلاجه حوالي ساعه وممكن من بليل
خرطي اوراق الخضره الشبت والبقدونس والكسبره وضيفيها للخليط قبل القلي
ضيفي البكنج بودر وابدأي اقلي في زيت غزير وزينى اقراص العجه بالسمسم
ارفعي الاقراص بعد القلي على فوط ورقيه

وقدميها على فرشة بقدونس ومخللات وجبنه بيضاء وبطاطس صوابع مقليه
وطبعا جرجير

وبالف صحه وعافيه


ملحوظه
العجه دي من ابتكاري ياريت لو حضرتك نزلتيها في اي جروب
تكتبي اسم الجروب وصفحتي قبل اسمي

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More