تعديل

الجمعة، 5 فبراير 2016

كنافة بالقشطة باسهل طريقة للشيف عبير





مكونات القشطة

3 كوب لبن تدوب فيهم 4 معالق ك نشا وعلى النار


 لحد التماسك نقفل النار ونضيف 3 معالق ك قشطة

 ده للى بيحب القشطة كتيرة وظاهرة وممكن يكون 2 كوب لبن

و3 نشا و3 قشطة


وتسبيهم يبردوا

الكنافة

نص كيلو كنافة تحطيها فى الفريزر وبعدين لما تجمد طلعيها

 وافركيها وهى فى الكيس
نصف كوب سمن بلدى سايح وممكن تزودى لحد كوب سمن

 سايحة لو حسيتى ان الكنافة 

ناشفة ومش طرية معاكى
2 معلقة ك سكر بودرة

مقادير الشربات

كوب ونصف سكر ينضربوا فى الخﻻط مع تﻻت ارباع كوب ماء
وبعدين تحطيهم على نار متوسطة من غير تقليب

 اول ما يغلى هدى النار 5 دقايق وضيفى 

عصرة ليمونه وممكن فانليا
و2 معلقة عسل جلوكوز





فى حاجة واسعه نقلب الكنافة مع السكر والسمن كويس





انا غلفت صيينية بورق ذبدة علشان يسهل ان اقلبها مش عاوزة عادى






ضيفى نص مقدار الكنافة





وطبقة قشطة ورشة جوز هند او مكسرات او سادة

بس خليكى بعيدة شوية مقدار 5 سم عن اﻷطراف






وبعدين النص التانى

دخليها فرن حامى من قبل على درجة 200 فى الرف اللى فى النص
لحد ما تحمر من الجوانب حمريها من فوق
لو حسيتى انها اخدت لون من فوق ولسة تحت لونه ابيض غطيها

 بحاجة وسبيها تحمر من تحت

تاخد راحتها خالص فى السوا والتحمير ما تبقيش قلقانة





ده شكلها بعد ما خرجت من الفرن

لو عاوزاها مقرمشة 


استنى عليها لما تهدا 10 دقايق واسقيها بالشربات العادى مش سخن

لو عاوزاها طرية اسقيها بالشربات اول ما تخرج
طيب
هاتسقى نص كمية الشربات وبعدين اقلبيها واسقى النص التانى

صفحة وصفات عبير



مواضيع ذات صلة



0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More