تعديل

الجمعة، 5 فبراير 2016

احلى بروستد فراخ وبطريقة مضمونة



النهاردة هقدملكم طريقة البروستد
من مطبخى ( سهل آوى بس بياخد شوية وقت )
من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور



المكونات

لتتبيل الفراخ


فرخة صغيرة اقل من كيلو
مقطعة 8 قطع

ولازم تشرحيها بالسكينة 
( وده مهم عشان تستوى كويس )
بصلة متوسطة 
عصير 2 ليمونة
معلقة خل كبيرة
4 فصوص تومكبار
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة شطة
كوب لبن رايب
او علبة زبادى كبيرة
 مضاف ليها كوب ماء


بالنسبة لتغطية الفراخ هنحتاج


2 بيضة 

2 كوب دقيق كبير
معلقة صغيرة بصل بودرة ومعلقة توم بودرة 
( مفيش يبقى 2 كيس مرقة دجاج فورية )معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة بابريكا

معلقة صغيرة شطة 
معلقة صغيرة حبهان مطحون
معلقة ملح كبيرة
2 معلقة كبيرة بقسماط
معلقة صغيرة بكنج بودر

ودى صورة المكونات

معلش مصورتش البهارات

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور


ودى الفراخ مغسولة كويس ومتقطعة


من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور




الطريقة


. هنفرم البصل والتوم فى الكبة مع التوابل 
من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور




. هنضيف ليهم اللبن الرايب ونتبل الفراخ 


من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور


. هنسيبها فى التلاجة ليلة كاملة وتتعمل تانى يوم

يعنى تبليها من بليل مثلا والصبح اعمليها للغداء
اولا هنعفر قطع الفراخ بالدقيق قبل ما نضيف ليه البقسماط والتوابل
نعفر الفراخ يعنى نرش عليها دقيق بسيط 

وطبعا هنكون حاطين الزيت على النار يسخن
لحد ما نخلص كل قطع الفراخ
من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

. هنضيف البقسماط والتوابل والملح للدقيق 

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

. هنضرب البيض ونحط قطع الفراخ فيه ونقلبها كويس

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

. هنحط قطع الفراخ فى الدقيق بالتناوب مش كلهم مرة واحدة طبعآ

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

. ندعكها كويس بأدينا فى الدقيق ونغطيها خالص 

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور



القلى


. دلوقت الزيت بقى سخن
مش يكون سخن جدا جدا يعنى وسط نار متوسطة
وممكن نختبره بشوية دقيق صغيرين لو فار يبقى تمام نحط قطع الفراخ
هنقليها فى زيت عميق فى حلة مثلا
عشان الزيت يغمر الفراخ وتستوى كويس
من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

. هنقلى الفراخ حوالى 10 دقايق اول 3 دقايق سيبى النار عالية
عشان التغطية متروحش من الفراخ وتبقى طرية
وبعد كده نخلى النار هادية ونغطى الحلة
ولما تاخد اللون الذهبى نطلعها على شبك زى كده
مش مناديل عشان متبقاش طرية
لو معندكيش يبقى مصفاه


من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور



وتتقدم مع بطاطس مقلية وعيش وكول سلو 


من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور

من مطبخى آحلى بروستد فراخ سهل وطعمه روعة إعمليه وودعى بروستد المطاعم ( بالصور
للعضوة:
من فتكات

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More