تعديل

الثلاثاء، 1 سبتمبر 2015

الفراخ المشوية خطوة بخطوة


الفراخ المشويه 

المقادير


كمية من الفراخ مناسبه لعدد افراد اسرتك

التتبيله

بصله ملعقة عسل اسود صغيره لكل فرخه ملعقتين زبادي

باربكيو صويا صوص ليمون خل ملعقة زيت


فلفل اسود جنزبيل بودر بردقوش بودر

لاورا بودر بهار فراخ سماق حبهان مطحون

ملح زعتر مطحون توم وبصل بودر

روز ماري بودر

الطريقه


قطعي الفراخ اربع ونضفيها كويس كسري عظمة الصدر والورك

خلي القطع مفروده قدر المستطاع

وانقعيها في ميه وملح وخل ربع ساعه

اغسلسها كويس وضعيها في مصفاه لتجف تماما من الميه


اضربي بالخلاط كل المقادير السائله

وفي المطحنه اضربي كل التوابل والملح

لتخرج زيتها وتضيف طعم ونكهه للفراخ

الملح هيساعد على سرعة الطحن

ضيفي التتبيله السايله مع التوابل واخلطي كويس

وبسكينه اعملي شقوق عرضيه في لحم الفراخ

وكسري اي عظم ممكن يتكور اثناء التسويه

تبلي الفراخ كويس جدا واملي الشقوق وتحت الجلد

وحول العظم الداخلي لتمنعي اي ريحه فراخ تظهر بعد الشوي


اتركيها لا يقل عن 3 ساعات ولو يوم سابق افضل

وابدأي اشوي الفراخ صفيها من التتبيله وعندك اختيارات 

ممكن في صينيه في الفرن

على الجريل بنقطة زيت

او على شواية الفحم 

المهم افردي القطع كويس جدا

قدمي معاها سلطة طحينه وسلطه خضراء ومخللات

وعيش بلدي وسلطةبابا غنوج وممكن مكرونه

وبالف صحه وعافيه

انا شويتها في الفرن واما استوت شغلت الشوايه

طعمها وريحتها رائعه


الفراخ المقطعه في الشوي افضل 

وخاصة لو كيلو ونصف او اكبر


صفحة وصفات لولا عمتى ونصائح جدتى

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More