تعديل

الثلاثاء، 17 مايو 2016

مكرونة اسباجتى وكفتة تكاتى

بسم الله
مكرونه اسباكتى وكفته بتكاتى وسلطه خضراء 😘😘😘


اولا المكرونه الاسباجتينى 🌺🌺🌺
المقادير 🍁🍁🍁
كيلو مكرونه اسباجتى
كيلو طماطم مصلصله
ملعقتين صلصله
زيت
ملح فلفل بصل بودر بهار كارى والببريكا نعناع ناشف
ماء  للسلق
الطريقه 🍁🍁🍁
ضعى الماء  فى اناء حتى الغليان ثم اضيفى الملح والمكرونه .
وقلبى خمس دقائق واطفى النار وغطى الاناء واتركيها تستوى .
من حرارة الماء المغلى واما تبقا قربت تستوى انشليها .
واشطفيها بماء جارى بس احتفظى بنصف كوب ماء من ماء السلق.
وهاتى الاناء اللى سلقتى فيه واشطفيه وضعى فيه زيت والطماطم المضروبه. والمتصفيه وعليهم الصلصله ونصف كوب ماء من بتاع السلق والملح والفلفل. والكارى والبهار والبصل البودر والببريكا ونعناع ناشفةوسبيها تتسبك .
وانزلى بالمكرونه وقلبى وضعى الشياطه وهدى العين واما تسخن .
رشى عليها شويه زيت صغيرين وقلبى واطفى بيعطى لها لمعان جميل .
ملحوظه 🌸🌸🌸
١- لا تضعى فى ماء السلق زيت لانه بيمنع امتصاص المكرونه للصلصله.
 ٢- ماء السلق المضاف بيعطى طعم رائع بها.

ثانيا الكفتة فى الفرن 🍁🍁🍁


المقادير 🌺🌺🌺
 نصف كيلوجرام لحم مفروم
 بصله متوسط الحجم، مفرومه
نصف ملعقة صغيره بيكنج باودر
  ملح حسب الذوق
  ١ ملعقة صغيره فلفل أسود  
١ ملعقة صغيره بهارات كفته    
 ١ ملعقة صغيره بصل بودرة  
١ ملعقة صغيره ثوم بودرة  
كارى ببريكا كمون كزبره
بقدونس بودر شبت بودر
٣ ملاعق  بقسمات كبار
بيضه
٢ ملعقه كبيره كاتشب
ملعقه صغيره بربيكيو
طريقة تحضير الكفتة🌺🌺🌺
يخلط ما سبق جميعا وتترك ساعه فى الثلاجه لتاخذ طعم التوابل .
وفى صنيه ندهن  زيت زيتون اوذبده ونصبع وعلى فرن ساخن فى الوسط .

ثالثا السلطه 🌺🌺🌺


اى خضار عندك
بس الدرسنج بتعها 🍁🍁🍁
ملح كمون نعناع ناشف وبقدونس ناشف وملعقه صغيره بصل بودر .
ونصف ملعقه صغيره ثوم بودر وعصير ليمونتين كبار وملعقه خل .
وملعقتين زيت فى برطمان ورجيهم جيدا وضعيهم على السلطه  .
وكلى احلى سلطه ياقمر .




صحه وهنا🌹🌹🌹
صفحة اكلات نجلاء

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More