تعديل

الثلاثاء، 1 سبتمبر 2015

مسقعة الباذنجان باللحمة الفمرومة والبطاطس




مسقعة البدنجان باللحم المفروم والبطاطس



اول خطوه باقلي البطاطس في زيت قليل وعلى نار عاليه



تاخد لون التحمير وكذلك البدنجان والفلفل الاخضر 


وقليل من الفلفل الاحمر والاصفر وممكن قرنين شطه 


ومش مهم البدنجان والفلفل يستووا المهم لون وريحة القلي


باتركهم على مصفى ينزلوا زيت التحمير ان وجد



وفي صينيه رصيت البطاطس الأول وبعض من البدنجان والفلفل


وفوقهم لحمه معصجه ومش كتير لانى باعملها طبقات


وعلى حسب الكميه باكمل الصينيه بنفس الطريقة 


بحيث تكون آخر طبقه بدنجان وفلفل


البطاطس اول طبقه فقط



وبعد كده بانزل بالصلصه وهى بسيطه جدا


توم مخرط او مفروم تصفريه في زيت


وتنزلي عليه بملعقة خل كبيره ريحته تطلع وتضيفي طماطم مضروبه في الخلاط


وتسيبيها تغلي كويس وضيفي لها كمون وتوم بودر وقليل جدا فلفل اسود


ورشة سكر لتعادل حموضة الطماطم


انا باضيف روز ماري بيديها ريحه حلوه خاصة انها بتدخل الفرن


كمية الصلصه تكون قليله وباولع النار على الصينيه وبمجرد ما تغلي كويس


اوطي عليها جدا واسيبها على النار شويه مش كتير


السائل بيزيد و الخضار ياخد طعم بعضه ويستوي وادخلها الفرن



ملحوظه


الشطه اختياري وصفري التوم على نار هاديه 


والزيت قليل جدا لان كل المكونات بها زيت كفايه


والمسقعه من غير بصل لانه بيغمق الصلصه 


ويحول طعمها لطبيخ خضار عادي


ممكن تضيفي بشاميل على وش الصينيه قبل ما تدخل الفرن 


وزينيها بفلفل شطه اخضر واحمر



ممكن تستغني عن البطاطس او تضيفي كوسه او بشر جزر


او تبقى مسقعه بدنجان وفلفل فقط


وبالف صحه وعافيه

من صفحة وصفات لولا عمتى ونصائح جدتى

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More