مسقعة البدنجان باللحم المفروم والبطاطس
اول خطوه باقلي البطاطس في زيت قليل وعلى نار عاليه
تاخد لون التحمير وكذلك البدنجان والفلفل الاخضر
وقليل من الفلفل الاحمر والاصفر وممكن قرنين شطه
ومش مهم البدنجان والفلفل يستووا المهم لون وريحة القلي
باتركهم على مصفى ينزلوا زيت التحمير ان وجد
وفي صينيه رصيت البطاطس الأول وبعض من البدنجان والفلفل
وفوقهم لحمه معصجه ومش كتير لانى باعملها طبقات
وعلى حسب الكميه باكمل الصينيه بنفس الطريقة
بحيث تكون آخر طبقه بدنجان وفلفل
البطاطس اول طبقه فقط
وبعد كده بانزل بالصلصه وهى بسيطه جدا
توم مخرط او مفروم تصفريه في زيت
وتنزلي عليه بملعقة خل كبيره ريحته تطلع وتضيفي طماطم مضروبه في الخلاط
وتسيبيها تغلي كويس وضيفي لها كمون وتوم بودر وقليل جدا فلفل اسود
ورشة سكر لتعادل حموضة الطماطم
انا باضيف روز ماري بيديها ريحه حلوه خاصة انها بتدخل الفرن
كمية الصلصه تكون قليله وباولع النار على الصينيه وبمجرد ما تغلي كويس
اوطي عليها جدا واسيبها على النار شويه مش كتير
السائل بيزيد و الخضار ياخد طعم بعضه ويستوي وادخلها الفرن
ملحوظه
الشطه اختياري وصفري التوم على نار هاديه
والزيت قليل جدا لان كل المكونات بها زيت كفايه
والمسقعه من غير بصل لانه بيغمق الصلصه
ويحول طعمها لطبيخ خضار عادي
ممكن تضيفي بشاميل على وش الصينيه قبل ما تدخل الفرن
وزينيها بفلفل شطه اخضر واحمر
ممكن تستغني عن البطاطس او تضيفي كوسه او بشر جزر
او تبقى مسقعه بدنجان وفلفل فقط
وبالف صحه وعافيه
من صفحة وصفات لولا عمتى ونصائح جدتى
0 التعليقات:
إرسال تعليق