تعديل

الثلاثاء، 15 سبتمبر 2015

كفتة الفراخ بكل تكاتها

النهاردة جايبالكم كفتة الفراخ بكل تكاتها



المكونات
اكيلو فيليه فراخ صدور غسلته بماية وخل وملح
شطفته كويس وصفيته ونشفته بفوطة مطبخ
بصلة متوسطة
من٥الى٧ فصوص توم حسب الحجم
فلفلة خضرا وواحد قرن شطة
بيضة

التوابل
فلفل اسود بردقوش بودر
روز مارى حبهان مطحون
بصل بودر زعتر بودر
لاورا بودر
ملح و شطة
معلقة كبيرة بقسماط ناعم


الطريقه
ضربت التوم في الاستور ماستر وضفت البصله وضربتهم كويس وضفت الفلفله الخضرا
وقرن الشطه وضربت كويس جدا وضفت فيليه الفراخ وفرمتهم مع بعض وضفت البيضه
والتوابل وقلبتهم كويس جدا وضفت ملعقة بقسماط ودخلت الخليط التلاجه حوالي ساعه
وخرجته عملته كور متساويه وشكلتها صوابه وضغط عليها من النص فردتها شويه
علشان تستوي من جوه ودخلتها التلاجه نصف ساعه
وحضرت طبق فيه دقيق وطبق فيه بقسماط وقليل من نفس توابل الكفته
وطبق فيه بيض مضروب بقليل من اللبن وملح وفلفل اسود
خرجت الكفته نزلتها في الدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماط
وضغط عليها كويس مع البقسماط ودخلتها التلاجه
وحضرت زيت غزير وحمرتها في زيت وسط مش سخن قوي ولا بارد قوي
علشان تستوي من جوه وخرجتها على فوط مطبخ
وقدمتها سخنه مع بطاطس صوابع محمره ومكرونه وسلطه خضراء
وسلطة طحينه
وبالف صحه وعافيه
جربوها هتعجبكوا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More