فى طريقتين ناجحتين للعجينه اللى بعملها الاولى من اختراعى
والثانيه اسمها العجينه الذهبيه وموجوده فى النت والكل جربها وعجبته
وهعرفكم ع الاتنين واعملو اى واحده فيهم على ضمانتى الشخصيه
العجينه اللى من اختراعى مقاديرها :-
٤ كوب دقيق
١ كوب بودر لبن نيدو
نصف كوب زيت
معلقتين كبار خميره
معلقه بيكنج بودر
معلقه سكر ك
معلقه ملح ص
هتعجنى بماء دافىء تدريجيا هتحتاجى تقريبا ١ كوب او اقل او اكتر يعنى تحطى
يالتدريج لحد ما تتعجن معاكى كويس
وبعدين بتتركيها تخمر لمده ساعه وبعدين تشكليها براحتك
ملحوظه العجينه دى بتعمل ٣ بيتزات حجم وسط أوووو بتعمل كميه حلوه اوى من
المينى بيتزا و الكرواسون او اى معجنات
العجينه الذهبيه :-
٢ كوب ونصف دقيق
٢ ملعقه بودر نيدو ( اختيارى )
ثلث كوب زيت
٢ ملعقه ك ممسوحه خميره
معلقه بيكنج بودر ص
٣ ملاعق سكر
معلقه ملح
١ كوب زبادى ١٧٠ جم
تعجنى بلبن دافىء تقريبا نص كوب او اقل تحطيه بالتدريج
لما تلم العجينه معاكى وتبقى تمام هتسبيها تخمر ساعه وبعدين تشكليها
ملحوظه : كميه العجين دى بتعمل ٢ بيتزا وسط
كراوسون حادق محشى سجق وجبنه
والسجق لازم يكون مستوى طبعا
0 التعليقات:
إرسال تعليق