كان عندي كمية من اللحمة المفرومة و عاوزة اعملها بطريقة جديدة و ممتعة
و بجد طلعت قمة في الجمااااااال و هشة جدا
يلا نشوف المكونات
3 كوب دقيق
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة ملح
نص معلقة صغيرة بيكنج بودر
2 معلقة كبار سكر
نص كوب زبادي
ربع كوباية زيت ذرة
كوباية ماية دافية
الطريقة:
نجيب طبق و نحط فيه كل النواشف و بعدين نضيف الزيت و الزبادي
و نقلب كل المكونات دي مع بعض كويس جدااااااااااااااا
و نحط الماية لحد ما العجينة تبقي مش بتلزق في الطبق
((انا بعجنها بايدي مش بالالة))
و في طريقتين للتخمير :
اول حاجة طبعا تغطي العجينة بفوطة مطبخ نظيفة و تحطيها في مكان دافئ
و تاني طريقة انك تكوني مولعة الفرن و يكون دافئ
لا سخن اوي و لا بارد اوي و تحطي الطبق فيه
و هتخمر لمدة ساااااااااعة
******الحشوة******
نجيبطاسة و نحط فيها شوية زيت مع بصلة مقطعة مكعبات صغيرة
و نضيف اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل الاسود و الكمون و الشطة و البقدونس
بعد ما العجينة اختمرت شكلتها كرات بحجم البيضة تقريبا
و حشيتها باللحمة بتاعتنا شوفوا الصور
و بسطتها بايدي لتتحول من كرة لشكل مستطيل زي كدا :
و بعد ما الكمية خلصت حطيتهم في صينية
و عملت بسكين حاد بعض الفتحات
هنا قبل دخولها للفرن
و سبتها تخمر لمدة ربع ساعة
و دهنتها بالبيض و عليه شوية ماية و سمسم
وندخلها الفرن
و هنا اول ما طلعت و ريحتها تححححححححفة
اتفضلوا مدوا ايديكم
للعضوة ام البنات
منتدى فتكات
تصنيف : طبخ
0 التعليقات:
إرسال تعليق