تعديل

الجمعة، 14 أغسطس 2015

طريقة عمل الويكا بالتفصيل



       الويكا 



المكونات

نصف كيلو باميه طويله مقطعه حلقات رفيعه
طماطمه مقشره ومقطعه مكعبات صغيره جدا
ملعقة كبيره توم مدقوق ناعم
2 ملعقه كبيره سمنه. ملعقه صغيره كيبره ناشفه ناعمه
نصف فلفله خضرا مقطعه مكعبات صغيره جدااا
فلفله حراقه مقطعه حلقات رفيعه. اختياري
2 فص توم مقطع شرايح رفيعه جدا
ملعقه كبيره كسبره خضراء مخرطه ناعم جدا
شوربه بط. وز. رومي. ضاني. المهم شوربه حلوه



الطريقه

ولعي على الشوربه تغلي
انزلي بالطماطم تغلي دقيقتين
ضيفي الباميه والتوم الشرايح والفلفل الحراق والفلفل الاخضر
اول ما تغلي الباميه كويس هدي النار واتركيها تكمل سواها
ولعي على الشوربه تغلي



اما تستوي ضيفي الكسبره الخضراء
تغلي معاها وحمري التوم المدقوق مع السمنه
وملعقة صغيره كسبره ناشفه. خلي لونه دهبي
انزلي بالطشه واطفي النار
وقدميها سخنه مع رز ابيض وعيش ولحمه بالبصل
وليمون ومخللات
وبالف صحه وعافيه

ملحوظه
باقطع الباميه شرايح رفيعه علشان ما اهرسهاش او استعمل المفراك
شكلها كده اظرف وكل واحد يهرس الطبق الخاص به
الكسبره الخضرا بتضيف طعم رائع للباميه وتخلي لون السائل يميل للاخضرار
الفلفل الاخضر بيضيف نكهه وطعم للباميه
ممكن استخدام شطة الهريسه او الشطه بدل الفلفل الحراق

منقول من
جروب وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي 
وصفحة اكلات زمان مع لولا شومان

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More