تعديل

الاثنين، 17 أغسطس 2015

طريقةو عمل البورجر البيتي







المكونات

كيلو اللحمه احمر صافي من مكان ناشف فى الدبيحه يعني وش الفخده مثلا تلات اربع 


احمر صافي وربع ملبس



وممكن تزودي زي ما انتي عاوزه لانك بتشيلي الهامبرجر في الفريزر


انا عملت 2 كيلو 1 ونصف احمر ونصف ملبس 




باقي المكونات


لكيلو اللحمه


بصله صغيره 3 فصوص ثوم كبار


ملعقتين كبار بابريكا ملعقتين كبار بقسماط


ملعقه كبيره دقيقي دره وملعقه كبيره دقيقي عادي


3 ملاعق كبار كاتشب وملح


شعرة قرفه ونصف ملعقه مليان فلفل اسود وزيها فلفل ابيض


ملعقة بصل بودر ونصف جنزبيل وربع توم وشوية كمون وشوية كسبره


وشوية كبابه صيني ونصف ملعقة صغيره بهار لحمه وشوية روز ماري


وملعقه كبيره بهار هامبرجر من العطار


ببتضربي كل ده في معد طعام كويس جدا واصبرى عليه


وهتشمي ريحة الهامبرجر فورا





الدقيق والبقسماط ضيفيه للحمه من غير ضرب في معد الطعام


وقلبي كل ده كويس جدا جدا جدا مع اللحمه


هتلاقي لونها اتحول للون الهامبرجر


بتدخلي الخليط ده في التلاجه ساعه


ونبدأ في عملية تحويله لأقراص




ممكن تحطي كيس بلاستيك مفروده في غطا برطمان


وتدهينيها زيت بسيط وتحطي كورة من اللحم


آه بعد ما بتطلعي اللحمه من التلاجه بتعمليها كور متساويه


حجمها مناسب للكايزر الموجود في منطقتك



المهم بتحطي كوره اللحم في غطا برطمان مناسب فوق الكيس المدهون زيت وتلمي باقي 

الكيس على الغطا


وتضغطي كويس جدا جدا جدا علشان ما تفكش وانتي بتسوي


وبتشدي الكيس ومعها قرص الهمبرجر


او بتقرصيه بطريقة المنديل


وهي بالنسبه لي الاسهل يمكن لاني سنين متعوده عليها


وطريقه سريعه جدا


او في آلة الهامبرجر




آله بسيطه موجوده في السوبر ماركت




بعد ما بتعملي اللحمه اقراص سيبيها في التلاجه نصف ساعه وسويها في طاسه تيفال


بدون اي ماده دهنيه وعلى نار هاديه


وبالف هنا وصحه



طريقة تخزين الهامبرجر



ممكن تشيليه كور بعد ما تتركيها على صينيه في الفريزر نصف ساعه تنشف


كويس وتعبيها في كيس تلاجه وتحكمي غلقه وتحطيه في كيس تاني وتحفظيها في الفريزر

او تدخلي الاقراص على صينيه في الفريزر تنشف وترصيها على طبق فوم زي بتاع الجبن
وبينهم كل صف والتاني قطعة بلاستيك وتغلفيى الطبق كويس جدا جدا وتحفظيه في التلاجه
ولو حفظتيه اقراص افضل لسهولة وسرعة استخدامه

معلومه الهامبورجر مش للسندوتشات فقط
ممكن تعمليه جنب مكرونه مع بطاطس محمره وكاتشاب بيكون رائع

من جروب وصفات لولا عمتى ووصفات جدتى


يمكنك أيضا قراءة:

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More