تعديل

الخميس، 20 أغسطس 2015

طريقة تخليل الزيتون الاخضر

طريقة تخليل الزيتون loula shouman



الزيتون العزيزي


شققت الزيتون 3 شقوق لانى عاوزاه يتخلل بسرعه


لو عاوزه تخزنيه اعملي شق واحد او من غير شقوق


نقعت الزيتون 3 ايام مع تغيير الميه لا يقل عن 4 مرات يوميا


وقبل التخليل بليله بيت مية التخليل علشان الكلور يخرج وما يهريش او يطري الزيتون


وبدات اخلل دوبت ملح خشن في ميه ولكل 3 كوب ميه كوب ليمون معصور وربع كوب 

خل


الملح كتير انا عاوزه الملح يدخل في الزيتون ويقلل المراره


وفي برطمان صغير وباعمل اكتر من برطمان الصغير افضل بكتير


نزلت الزيتون مع فلفل طويل اخضر سليم وعلى الوش حشرت قشر الليمون كويس جدا 

حتى عنق البرطمان


وزودت الميه لقبل انتهاء الزيتون ب 5 سم لان الزيتون هينزل ميه


وقفلت البرطمان وتحته طبق علشان لو نزل ميه وتركته


وبعد 3 اسابيع لو في العمر باقيه هاغير الميه بنفس الميه الي خللته فيها


وحفظتها في زجاجه ميه وموجوده الصوره بتاعتها


وهيكون قرب يتخلل هاغير الميه المره واضيف الميه وبعد 10 ايام هيكون اتخلل


وممكن تزودى او تقللي الملح براحتك بعد ما يتخلل بانك تغيري الميه وبلمون وملح وخل


وبنفس الطريفه


الزيتون التفاحي


بادق على الزيتونه جوه كيس بالشاكوش دقه واحد قويه فبيتفتح وممكن البذره تخرج


ولازم جوه كيس علشان الميه المشبعه بالزيت بتطير في الجو وممكن تبوظ ملابسك او 

المطبخ


وبانقعه وبنفس الخطوات النقع وتغيير الميه


وفي برطمان وفي القاع بانزل كرفس مقطع وعليه جزر وتوم سليم ومشرط وليمون مقطع 
رفيع وعشوائي


وبعدين زيتون وهكدذا طبقات واحشر قشر الليمون


وبنفس الخطوات السابقه


وبيتخلل اسرع لان نسبة المراره فيه اقل بكتير من العزيزي


لو عاوزه تخزنيه خليليه في ملح كتير وليمون واتركيه شهور والمهم في مكان ما يكنش 
سخن




تكه مهمه جدا في تخليل الزيتون بعد الزيتون ما يبطل ينزل ميه ضيفي على الوش زيت 

سبق غليه


علشان الميه ما تتبخرش ويعفن وينشف وضيغي كميه مش قليله غطي الوش تماما

ويارب ما اكنش نسيت حاجه وعلى العموم لو افتكرت حاجه هاضيفها



على نفس التعليقوبالف صحه وعافيه يارب

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More