تعديل

الأربعاء، 19 أغسطس 2015

ازاى تخلى أكلك طعمه حلو (شوية تكات هتفيدك)

ازاى يبقى أكلك طعمه حلو
هقولك شوية تكات تفيدك فى طعم الأكل ان شاء الله


1 ـ انك اول ما تبتدى الأكل لازم تسمى بسم الله ولازم تقولى اذكار طول ما انت بتعملى ( بدال ماتقعدى تغنى )


2 ـ استحضرى نيتك انك بتعملى الأكل علشان تقوى عيالك وزوجك ونفسك على طاعة الله 
3 ـ اوعى وحذارى انك تخلى اكلك مهما ان كنت متاخرة انه يلهيكى عن الصلاة الصلاه مش بتاخد دقائق صلى وتعالى كملى 

4 ـ التكات الفنيه لازم تظبتى ملحك وبهاراتك وتحطى مقادير مظبظطه ومتكتريش من التوابل الحريفة علشان مبوظش الطعم وتضيع الطعم الأساسى ( زى القرفة والجنزبيل والفلفل وغيرها)
5 ـ خلى مقاديرك مظبظطة بالنسبه للماء او الشوربه او المكرونه او اى شىء 
6 ـ لازم تصبرى على اكلك يعنى متستعجليش حاجة بتتحمر لازم تسبها تاخد وقتها صينيه مكرونه فى الفرن متستعجليش عليها وخرجيها قبل وشها ما يحمر 


7 ـ البصل والثوم تعمليه ومتسبيهوش ريحته تغير واعمليه على طول بمجرد تقشيرة 
فى تحمير اى شىء لازم تكونى متابعة اكلك وتقلبيه من وقت للتانى يعنى متشغليش نفسك


8 ـ اهم من دا كلة ان حالتك النفسيه بتظهر فى اكلك يعنى لو عاملة ألأكل من غير مزاج مش ممكن ابدا

فيه بهارت معينه ممكت تبوظ طبخة لازم تعر

فى ايه ينفع مع ايه وهعمل موضوع خاص بالكلام دا يعنى القرفة مثلا ينفع وبتبقى جميله مع اللحوم وبتدها طعم جميل لاكن متنفعش مع الفراخ وفيه بهارات تانيه لو حطيتيها ممكن تبوظ الطبخة يعنى ممكن اكل بيكون محتاج كمون ومش كسبرة والعكس 
أما الفراخ البانيه مثلا بقت اروع






لما حطيت معالبصل زبادي و معلقه مسطرده



و صينيه الكفته التقليديه ممكن نغيرها شويه


بحلقات بصل كتير و فلفل رومي و مشروم فريش يتقطع نصين و ارميهعليها و دخليه الفرن

لماتعملى مسقعه اقلى البتنجان وبعدين حطيه فى مصفه وصبى عليه ميه مغليه وانتريه فىالمصفه وسبيه شويه ينزل ميته قبل ما تحطيه على الصلصههتلاقى كل الزيت اللى فىالبتنجان نزل والمصقعه بقت خفيفه بس خلى بالك اوعى الميه تلسعكوهقولكم على شويه تكات هتخلى اكلك ولا اروع 


منقول

يمكنك أيضا قراءة:

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More