محشي ورق العنب من الالف للياء
وبالخطوات المصوره عمتو لولا loula shouman
وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
اولا بافك ربطة الورق وبامسك كل ورقه
لوحدها جوه ايدي اليسرى بحيث يكون العنق لفوق
واجمع عدد من الاوراق وبنفس الطريقه في ايدي
وامسكهم من تحت بحيث يرتفع العنق لفوق
وبايدي اليمنى باقص عنق كل ورقه بالمقص
وبعد انتهاء الربطه بارص الورق على ضهره اولا
بيكون اسهل لفرد الورقه حتى لا تتمزق
وبعد الانتهاء باعدل الورق على الوجه
وباكرر الطريقه مع كل الربطات
باجهز ميه بتغلي بها ملعقة صغيره ملح
بانزل عدد من الورق لا يتعدي ال 20 ورقه
في الميه لمده اقل من نصف دقيقه على كل ناحيه
باطلع الورق في ميه بارده لاوقف عملية التسويه
انا محتاجه الين الورق فقط لسهولة اللف
باغسل الورق كويس في نفس الميه واغيرها باستمرار
واطلعه على مصفاه لتصفية الميه
وهكذا وحتى انتهاء الكميه
وفي نهاية سلق الورق بانزل عنق الورق
لانى هاوزعه في قاع حلة الحشو
باغسل كمية الرز واتركها على مصفاه لاصفي كل الميه
لاني باعمل المحشي ني في ني
علشان الرز يشرب سائل الخلطه ان وجد
وابدا اجهز الخلطه
اولا باضرب البصل في معد الطعام وادعكه بملح وفلفل كويس بايدي
واضرب فلفله خضره في معد الطعام واضيفها على البصل
واضرب الطماطم
واخرط نعناع اخضر وشبت وبقدونس وكسبره
واضيفهم للبصل واضيف التوابل توم بودر وبصل بودر
بقدونس جاف ونعناع جاف وجنزبيل بودر وشبت جاف
وفلفل اسود واضيف السمنه والزيت والرز
واخلط كويس واظبط الملح وشطه حسب الرغبه
واخلطهم جيدا واضيف ملعقتين صلصة طماطم حسب احتياج الخلطه
واجهز فلفل اخضر صغير للحشو مع الورق
وفي قاع حلة الحشو نزلت عنق الورق ووزعتهم
وبدات احشي الورق
بامسك الورقه ويكون ضهرها لفوق وعلى كف ايدي اليسرى ويكون مكان العنق ناحية
صباعي الاصغر واحط رز الخلطه مناسب لحجمها
واتني حرف الورقه من الجناب باصابع اليمنى اولا
واتني حرف الورقه من ناحية العنق عليهم
بحيث اغطي الرز من الجانبين ومن اول الورقه
والف الورقه للخارج في اتجاه اصبع سبابة اليسرى
وبمساعده ابهام اليسرى الف كويس باصابع اليمني مع ضغطه خفيفه لنهاية الورقه
بحيث يكون صباع المحشي متماسك وقوي و مش ضعيف
ابدا ارص الاصابع في القاع دائريا بحيث تكون راس الاصابع متجهه لمركز الحله كما
في الصوره
باكمل الصف واريح اصابع المحشي بايدي لتاخذ شكل الدائره
واترك الداخل فاضي و بدون اصابع لانه هيكون مكان محشي الفلفل
عملت صفين فوق بعض وحشيت الفلفل ورصيته بشكل ورده
في مركز الحله الفارغ
وكملت رص الحله بنفس الطريقه الدائريه 5 صفوف
ولما وصلت لحافة الفلفل رصيت فوقه وقفلت عليه
خلصت الورق وحشيت باقي الفلفل ورصيته على وجه الحله بحيث يكون مائل قليلا على
الجنب حتى لا يخرج الرز
كما في الصوره
عصرت ليمونه كبيره على وجه الحله
سخنت الشوربه وظبطت ملحها وضفت قليل من التوم البودر
وولعت النار على حلة المحشي
وزودت الشوربه بتغلي
معيار الشوربه اقل من نصف اخر صباع محشي كما هو واضح
وفوق المحشي جوه الحله غطيت المحشي بطبق يكفى اتساعها
تركت الحله تغلي حوالي 10 دقايق محكمة الغلق
ووطيت للنصف وبعد شويه هديت النار جدا وتركت المحشي يكمل سواه وطفيت عليه
قلبت الحله على طبق تقديم واسع
وقدمت المحشي مع بفتيك وشوربة لسان عصفور
وسلطه خضراء وسلطة زبادي بالخيار
وبالف صحه وعافيه لكل الي يجربه
وصفات لولا عمتي ونصائح جدتي
ملحوظه
ممنوع منعا باتا تكرار رفع الطبق الي غطيتي بيه
اثناء تسوية ورق العنب حتى لا يسود
ممكن ترفعي الغطا مره او اتنين لمتابعة السوى
وبعد السوا اتركي محشي ورق العنب محكم الغلق لحين غرفه
الليمون بيساعد على احتفاظ الورق بلونه بشرط ظبط ملح المحشي وبيضيف طعم جميل
نصف كيلو ورق العنب بياخد كيلو رز
3 كيلو بدنجان بياخدوا كيلو رز
2 كيلو كوسه بياخدوا 2 كوب الا ربع رز وممكن 2 وكملي بفلفل
كيلو الفلفل بياخد كيلو الا ربع رز او 2\3 كيلو
النعناع بيضيف نكهه رائعه لورق العنب وبيكون مميز
ريحة الشبت بتتركز في السيقان مش الاوراق
قللي من الكسبره لان ريحتها نفاذه حتى لا تطغى على النعناع
ضيفي صلصة الطماطم في الاخر لتتحكمي في لون الخلطه
ورق العنب ببحتاج زيت اكتر من السمنه
اقلبي المحشي على سرفيس بيضاوي كبير
واتركيه دقيقتين قبل رفع الحله
قدمي مع ورق العنب سلطة زبادي بالخيار
محشي ورق العنب بيؤكل سخن وبارد
من الافضل جمع الورق باستك
كما في الصوره لسهولة قص العنق
ورق العنب بيتحشي على ضهره وبعد اللف بيظهر الوجه
صلصة الطماطم مهمه جدا لخلطة الني في ني لانها بتساعد على
خلط كل الخضراوات مع السمنه او الزيت واظهار الريحه
يعني بتربط كل مكونات الخلطه
0 التعليقات:
إرسال تعليق