تعديل

الاثنين، 12 أكتوبر 2015

افضل طريقة لتخليل الخيار


من كام يوم لقيت عندي خيار كتير قلت اخلله
وانزله واتمنى يعجب حضراتكم وتجربوه

الخيار باخلل معاه فلفل حراق او بارد
المهم ريحة الفلفل بتضيف طعم اجمل للخيار

واحيانا باخلل الخيار لوحده والفلفل لوحده
وبعد التخليل باضيفهم لبعض وادخلهم التلاجه
لان الخيار بيفسد بسرعه وخاصة لو كميه كبيره
بمجرد ما يتخلل ادخله التلاجه

دايما بتسالوني ان المخلل بيعمل ريم
الريم بيظهر لوخرجتي من المخلل وايدك مبلوله
او الملعقه مبلوله
او لو رجعتي الي اتبقى بعد الاكل على البرطمان

نشوف تخليل الخيار بطريقه سهله وخفبفه
التخليل loula shouman
اي تخليل عباره عن ملح وخل وميه وبعض الانواع سكر
المهم الميه وهي دي التكه
الميه بتاعتنا فيها كلور والكلور بيهري الخيار والفلفل وعشان كده لازم
تبيتي الميه من قبلها بيوم في وعاء استانلس او بلاستيك
حتي يخرج الكلور ويتطاير ودي خطوه مهمه جدا جدا جدا
لنجاح المخلل

تخليل الخيار Loula shouman
الخيار من اسهل انواع التخليل واسرعها تخليل وسوى
طبعا بتغسلي الخيار ولو كبير قطعيه زي مانتي عاوزه
ولو صغير
شيلي جزء صغير من الخياره من فوق ومن تحت
ورصي الخيار في وعاء التخليل وحشريه كويس
عشان ما يعومش فوق الميه لازم يكون تحت الميه كله
وخرطي توم كويس بسكينه وحطيه في وعاء واسع بلاستيك
وضيفي عليه الملح لكل كوب ميه ملعقة كبيرة ملح
ولكل الكميه ملعقه صغيره سكر علشان يقرمش
ودقيه كويس طلعي زيت وريحة التوم فى الملح
وضيفي الميه البايته على برطمان الخيار لغاية قبل انتهاء الخيار ب 1سم
لان الخل بيزود الميه
وفضي الميه على التوم الي دقتيه مع الملح
وضيفي الخل وقلبي كويس جدا دوبي الملح
ورجعى الميه تاني على برطمان التخليل
وخلي الميه فوق الخيار ب2 سم
وممكن تخللي الخيار في كيس بلاستيك
وبعد 3 ايام دخلى الخيار في التلاجه
وبالف صحه وعافيه

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More