من كام يوم لقيت عندي خيار كتير قلت اخلله
وانزله واتمنى يعجب حضراتكم وتجربوه
الخيار باخلل معاه فلفل حراق او بارد
المهم ريحة الفلفل بتضيف طعم اجمل للخيار
واحيانا باخلل الخيار لوحده والفلفل لوحده
وبعد التخليل باضيفهم لبعض وادخلهم التلاجه
لان الخيار بيفسد بسرعه وخاصة لو كميه كبيره
بمجرد ما يتخلل ادخله التلاجه
دايما بتسالوني ان المخلل بيعمل ريم
الريم بيظهر لوخرجتي من المخلل وايدك مبلوله
او الملعقه مبلوله
او لو رجعتي الي اتبقى بعد الاكل على البرطمان
نشوف تخليل الخيار بطريقه سهله وخفبفه
التخليل loula shouman
اي تخليل عباره عن ملح وخل وميه وبعض الانواع سكر
المهم الميه وهي دي التكه
الميه بتاعتنا فيها كلور والكلور بيهري الخيار والفلفل وعشان كده لازم
تبيتي الميه من قبلها بيوم في وعاء استانلس او بلاستيك
حتي يخرج الكلور ويتطاير ودي خطوه مهمه جدا جدا جدا
لنجاح المخلل
تخليل الخيار Loula shouman
الخيار من اسهل انواع التخليل واسرعها تخليل وسوى
طبعا بتغسلي الخيار ولو كبير قطعيه زي مانتي عاوزه
ولو صغير
شيلي جزء صغير من الخياره من فوق ومن تحت
ورصي الخيار في وعاء التخليل وحشريه كويس
عشان ما يعومش فوق الميه لازم يكون تحت الميه كله
وخرطي توم كويس بسكينه وحطيه في وعاء واسع بلاستيك
وضيفي عليه الملح لكل كوب ميه ملعقة كبيرة ملح
ولكل الكميه ملعقه صغيره سكر علشان يقرمش
ودقيه كويس طلعي زيت وريحة التوم فى الملح
وضيفي الميه البايته على برطمان الخيار لغاية قبل انتهاء الخيار ب 1سم
لان الخل بيزود الميه
وفضي الميه على التوم الي دقتيه مع الملح
وضيفي الخل وقلبي كويس جدا دوبي الملح
ورجعى الميه تاني على برطمان التخليل
وخلي الميه فوق الخيار ب2 سم
وممكن تخللي الخيار في كيس بلاستيك
وبعد 3 ايام دخلى الخيار في التلاجه
وبالف صحه وعافيه
وانزله واتمنى يعجب حضراتكم وتجربوه
الخيار باخلل معاه فلفل حراق او بارد
المهم ريحة الفلفل بتضيف طعم اجمل للخيار
واحيانا باخلل الخيار لوحده والفلفل لوحده
وبعد التخليل باضيفهم لبعض وادخلهم التلاجه
لان الخيار بيفسد بسرعه وخاصة لو كميه كبيره
بمجرد ما يتخلل ادخله التلاجه
دايما بتسالوني ان المخلل بيعمل ريم
الريم بيظهر لوخرجتي من المخلل وايدك مبلوله
او الملعقه مبلوله
او لو رجعتي الي اتبقى بعد الاكل على البرطمان
نشوف تخليل الخيار بطريقه سهله وخفبفه
التخليل loula shouman
اي تخليل عباره عن ملح وخل وميه وبعض الانواع سكر
المهم الميه وهي دي التكه
الميه بتاعتنا فيها كلور والكلور بيهري الخيار والفلفل وعشان كده لازم
تبيتي الميه من قبلها بيوم في وعاء استانلس او بلاستيك
حتي يخرج الكلور ويتطاير ودي خطوه مهمه جدا جدا جدا
لنجاح المخلل
تخليل الخيار Loula shouman
الخيار من اسهل انواع التخليل واسرعها تخليل وسوى
طبعا بتغسلي الخيار ولو كبير قطعيه زي مانتي عاوزه
ولو صغير
شيلي جزء صغير من الخياره من فوق ومن تحت
ورصي الخيار في وعاء التخليل وحشريه كويس
عشان ما يعومش فوق الميه لازم يكون تحت الميه كله
وخرطي توم كويس بسكينه وحطيه في وعاء واسع بلاستيك
وضيفي عليه الملح لكل كوب ميه ملعقة كبيرة ملح
ولكل الكميه ملعقه صغيره سكر علشان يقرمش
ودقيه كويس طلعي زيت وريحة التوم فى الملح
وضيفي الميه البايته على برطمان الخيار لغاية قبل انتهاء الخيار ب 1سم
لان الخل بيزود الميه
وفضي الميه على التوم الي دقتيه مع الملح
وضيفي الخل وقلبي كويس جدا دوبي الملح
ورجعى الميه تاني على برطمان التخليل
وخلي الميه فوق الخيار ب2 سم
وممكن تخللي الخيار في كيس بلاستيك
وبعد 3 ايام دخلى الخيار في التلاجه
وبالف صحه وعافيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق