تعديل

الأحد، 11 أكتوبر 2015

القرص الطرية بالتفصيل

معانا النهارده القرص الطريه
 
 
المقادير


 
4 كوب دقيق
3 معالق كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت
ماء للعجن ( من كوب و ربع الى كوب و نص دافى وممكن تعمليها بلبن دافى براحتك
معلقه كبيره خميره فوريه





الطريقة

1- هنجيب الخميرة مع معلقة سكر من اللى فى المقادير و نضيف عليها ربع كوبايه ميه دافيه من المقادير
و نقلبهم و نغطيها تتفاعل لحد ما نحضر الباقى
2- هننخل الدقيق و نحط عليه الملح و باقى السكر و الزيت و الخميرة و الميه و نعجن
3- اعجنى لمدة عشر دقايق و هتلاقيها بتلزق بسيط فى الايد عادى
4- غطى العجينة و سبيها تخمر لمدة ساعة
5- لما تخمر قرصيها زى اللى فى الصور و ابدئى بططى بايدك واحدة واحدة تحت سطح مرشوش عليه دقيق و رصيه فى صنية مدهونة زيت و لما تخلصى غطيهم بقماشة و سبيهم ساعة و نص او ساعتين يخمروا تانى



 

 







 

 هتدخل فرن ساخن حوالى ربع ساعه اول ما تاخد لون طلعيها وغطيها علشان متنشفش
وبالهنا والشفا


منقول ست بيت بس عصرية 



مواضيع ذات صلة


الفطير المشلتت خطوة بخطوة بالصور

دجاج مشوى بالسفن أب

طريقة عمل الطعمية خطوة بخطوة

كرات الرفايللو

البسبوسة بأسهل طريقة

كيكة الأوص طعم ولا أروع

ازاى تعملى بسبوسة طرية بكل سهولة

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More