تعديل

السبت، 10 أكتوبر 2015

الفطير المشلتت خطوة بخطوة بالصور


هنحتاج الي



كوبين دقيق ابيض
120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار)
ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة )
بضع قطرات من الليمون

حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح)
(عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي )
بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة


الطريقة





في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب)
وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)







لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق
بس مانكترش رش دقيق






الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية



نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا









نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي







نحاول فرد العجينة ارق مايمكن






وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق






نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري


ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة





نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها





نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)





في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل






نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا


تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي






تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية





هذا منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت

وبالهنا والعافية



منقول








0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More