تعديل

الجمعة، 23 أكتوبر 2015

العاشوراء بأسهل طريقة

العاشوراء. عمتو لولا loula shouman


المقادير



كوب قمح الخاص بالبليله
سكر حسب الرغبه
2 كوب لبن سبق غليه او معلب
1 ملعقه كبيره نشا وممكن تزودي
ربع ملعقه صغيره ماء ورد او ماء زهر
او كيس فانيليا في عدم توفرهم
2 ملعقه كبيره كريمه بودر (كريمة الخفق وبتنزل دلوقتي بودر اللي هي الكريم شانتيه او الكريمه البيضاء )
مكسرات وزبيب وجوز هند حسب الرغبه











الطريقه


انقعي القمح لا يقل عن 8 ساعات علشان جين القمح ينمو وهو اهم ما في القمح
غيري الميه وارفعيه على النار في اناء مناسب للكميه
الميه تكون 3 اضعاف القمح
بعد ان يغلي ب5 دقايق اطفي النار واحكمي الغطاء واتركيه ساعه
بعد ساعه ستجديه شرب كل الماء وتضاعف حجمه مرات
ولعى النار تاني زودي اللبن سخن
وبعد ما يغلي كويس ضيفي الكريمه والسكر اطفي النار واحكمي غطاؤه
اتركيه ساعه 






ارفعي غطاؤه لو شرب اللبن كله زودي لبن تاني بحيث تكون العاشوراء
سايله اخف من الطحينه
دوبي النشا في قليل من الماء وقلبيها شويه شويه في العاشوراء
بحيث تعمل عرق وتتماسك قليلا
ضيفي ماء الورد او ماء الزهر او الفانيليا
اطفي النار اتركيها تهدى قليلا
اغرفيها في اطباق وزوقيها حسب زوقك
وبالف صحه وعافيه
اتمنى تعجب حضراتكم
باحبكم جدا ويعلم الله
وكل عام وجميعكم بخير
وصحه وعافيه
وسعاده






ملحوظه
الكريم بودر هي
( كريمة الخفق وبتنزل دلوقتي بودر اللي هي الكريم شانتيه او الكريمه البيضاء )


 صفحة اكلات زمان مع لولا شومان

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More