تعديل

الأحد، 18 أكتوبر 2015

كفتة الحاتى بكل تفاصيلها



كفتة الحاتي”من مطبخ شيف | شمس الضحي
كفته الحاتي
نصف كيلو.لحم مفروم نسبه الدهن خمس اللحم تقريبا او قطعه ليه معاها
رغيف عيش بلدي او.فينو يبل جيدا ويعصر من.اي سوائل ويضاف للحم
بهارات الحاتي وهي عبارة عن خليط متساوي من(جوزة الطيب .قرفه خلنجان . ورق لوري.حبهان.كبابه صيني قرنفل )تطحن هذة الاعشاب عند.العطار بكميات متساويه وتاخذ منها معلقه كبيرة للكفته ودة سر من اسرار كفته الحاتي
بصله كبيرة مفرومه ومعصورة جدا من الميا يضاف تفل البصل الي اللحم ومياه البصله يضاف لها ملح وبابريكا وفلفل اسود وتستخدم في تصبيع الكفته
تخلط جميع المكونات جيدا ويضاف ملح وفلفل اسود وتصبع الكفته علي سيخ وتشوي علي الفحم او علي ملعقه خشبيه وترص في صينيه مدهونه وتشوي بالفرن علي ناار هادئه
ثم نقوم باشعال فحمه ووضعها بورقه فويل في منتصف الصينيه واطفائها بقليل من.الزيت لتعطي طعم الفحم
وبألف هنااا
ملحوظه
اعملي خلطه تلميع ميا بصل ورشه ملح وفلفل وبابريكا ومعلقه زيت وادهني كفته وهيا بتتشوي بفرشا هتلمع ومتنشفش


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More