تعديل

الخميس، 8 أكتوبر 2015

اعملى حوواشي فى البيت زى المحلات وعيش بلدى



الحواوشي البيتي بالعيش البلدي البيتي


الحواوشي مقرمش ورائع 


نص كيلو لحم مفروم فيه نسبه دهن
اربع بصلات كبااار يعني نص كيلو بصل
اربع قرون فلفل اخضر
فلفل اسودرشه قرفه رشه جنزبيل بودر رشه كبيبه صيني ملح توم بودر رشه
خلطت كلوووو وفرمت مع اليصل قطعه دهن وخلطت كلوووو وفتحت العيش وحشيت ودهنت العيش وشه وظهرو سمنه ودخلته الفرن علي نار متوسطه احمر من تحت قلبتو واللحمه استوت تمااااما وممكن تغطوالصنيه في الفرن بفويل عشر دقايق وتفتحوها يحمر وش وظهر بسس كدا
وممكن نسويه في طاسه تيفال ندهن عيش زيت ونبخه ميا بسيط وندهن طاسه ونحط.عيش علي نار هاديه ونغطيها ونبخ.ميه بسيييييط كل شويه عشان عيش ميستويش قبل لحمه ولما يستوي نقلبه ناحيه تانيه ولما يستوي خالص نعلي نار شويه لو عاوزينه مقرمش انا طلعته من طاسه كنت مولعه فحمه وطشتها بزيت عشان تدخن وتديله طعم فحم
.....الف هنا..
سعاد محمد شمس الضحى



.......سلطه.الط
حينه........
ملعقتين طحينه بيضه كبار مع فص توم مفروم.ناعم ومعلقه كبيرة خل ورشه كمون وفلفل اسود وقلبيهم هيتخن قوامها جدا زودي ميا معلقه بمعلقه لحد ما.تاخد القوام الي تحبيه وحطي معلقه زيت وملح وخلاص
وممكن.تحطي شطه لو.عاوزة شطه بودر
 



..........العيش البلدي.....

٢كوب دقيق
٢ملعقه كبيره رده ناعمه
معلقه صغيرة ملح
ملعقه خميره ماء دافي للعجن
اخلطي المواد الجافه واعجني بميا فاترة واعجني مترحميهاش كتيييييير جدا لحد ماالعجينه تلم خالص وتبقي ناعمه وطريه ومش تكون بتلزق
سيبيهاتخمر وبعدين
رشي رده قطعي العجين كور حطيهاعلي الرده وريحيها عشر دقايق او ربع ساعه
وبعدين افردي كل رغيف علي وافردي بنشابه بططي وبعدين افردي عشان يبقي متساوي وخلي الارغفه جنب بعض مش فوق بعض وغطيه وريحيه عشر دقايق واخبزي في طاسه تيفال او سخني فرن جامد ورصيه ودخليه الفرن وعلي نار
.........شيف شمس الضحى........







0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More