تعديل

الاثنين، 12 أكتوبر 2015

تعالى اتعلمى سويسرول باسهل طريقة

السويسرول 




خمس بيضات+ فانيليا +كوب الا ربع سكر+ نص ملعقة خل +كوب دقيق +ملعقة بيكنج بودر + + ملعقتين ماء ساخن




الطريقة:





1) نفصل البياض عن الصفار ونضرب البياض مع نص كمية السكر وخل وفانيلا جيدااا حتى يصبح مارينج هش
2) نضرب الصفار جيدا مع باقي السكر والفانيلا والخل حتى يصبح لونه فاتح ثم نضيف ملعقتين ماء ساخن ثم الدقيق بالتدريج ونقلب جيدا
3) نضيف البياض بالتدريج ونقلب بالراحه من تحت لفوق لحد ماتخلص كمية البياض
4) نحضر صنيه مستطيله او مربعه مقاس 30 مدهونه زبده ودقيق او مبطنه بورق زبده نسخن الفرن لمدة عشر دقائق ثم ندخل الصنيه في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 15
نخرجها من الفرن تهداء بس خمس دقائق ونكون مجهزين فوطه او قماشه مفرود عليها ورق نايلون او كيس وندهنه بقليل من الزيت ونقلب عليها الكيك ونلفها ونتركها تبرد تماما على الاقل ساعه
5) وبعد كدا نفردها ونكون مجهزين الحشو نفرده عليها ونرجع نلفها تاني ودخلها الثلاجه او الفريزر لمده ساعه ونخرجها ونبدا في التزين
ملحوظة
اول مانلاحظ انها استوت ولسه الوش ما اخدش اللون الدهبي نولع الشوايه دقيقتين بس عشان الوش ياخد لون
بنلفها بعد خروجها بخمس دقائق عشان تاخد شكل الرول وتكون سهله لما نحط الحشو ونلفها
بنحطها على ورق نايلون او كيس بلاستيك مدهون بالزيت عشان يبقا سهل اللف وما تتكسر وتحافظ على شكلها
من الافضل ان بعد مانحشيها ونلفها نتركها في الثلاجه لثاني يوم لو عندنا وقت
يارب تعجبكم واي سؤال انا موجوده معلش طويله شويه لاني كاتبه التفاصيل الدقيقه لكن هو سهل جدااااااااااا




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More