تعديل

الثلاثاء، 26 يناير 2016

طريقة عمل الكانيلونى لشيف عبير



كوب كبييييييير حليب وزيهم دقيق

2 معلقة ك سمن سايحة أو ذبدة

2 بيضة

رشة ملح وفلفل اسود تقريبا نصف معلقة صغيرة


كلهم فى الخلاط



زى كده



مقلاية تيفال ﻻتكون مخدوشة وعلى النار وممكن أول مرة ندهنها سمن




نضع مقدار كبشة من خليط الكانيلونى وبعدين 

أول مايتماسك نقلبهم ثانيتين الناحية التانية



ده المقدار اللى عملته حوالى 10 وحدات فى طاسة تيفال صغيرة


الحشو اللى تحبيه

سواء عصاج لحم مفروم أو دجاج 

أو سبانج متشوحة مع بصل مقطع ناعم ولما تدبل تشليها من على النار وتضيفى عليها 

جبن أبيض 
واجبان 

تانية مفضلة عندك

ونصف معلقة ص ملح ورشة شطة ومعلقة ص كمون



هانحط الحشو فى بداية قرص الكانيلونى ونلف

وعلشان يكون عندك طعم وهمى فوق كل حشو حطى حبة جبن موتزاريﻻ او شيدر او 

رومى




بالشكل ده

ندهن صينية ونرص فيها الكانيلونى





نيجى عند صوص الباشاميل

من اﻷفضل يكون خفيف

عبارة عن 


2 معلقة ك سمن على النار من غير مايقدح أضيف عليهم 2 معلقة ك دقيق واقلب ثانيتين
اضيف 2 كوب لبن حليب لكن بالتدريج شوية شوية 


اة مايتشرب شوية اضيف غيرهم لحد مايكون ناعم وأملس

وممكن نضيف عليهم نصف كوب موتزاريﻻ او رومى

وطبعا رشة ملح وفلفل





زى ما انتم شايفين 

ضيفت شوية لبن اتشربهم ضيفت غيرهم




وممكن كوب لبن وكوب مرقة شوربة يعنى




واحطها على وش الكانيلونى

وادخلها فى الفرن فى الرف اللى قبل الﻷخير من أسفل الفرن

اول ماتصفر من تحت أحمرها من فوق



بالشكل ده

يارب تعجبكم



للشيف عبير
من صفحة 


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More