تعديل

الأربعاء، 6 يناير 2016

ملف كامل لاستغلال بواقى الأكل بالصور

 بواقى البانية
لو عندك بواقى بانية


 اولا قشري طبقة البانيه
وشوفي وقولي رأيك بالافكار التالية
*نجرسكو
*رز بالباشمل
*بيتزا
*سمبوسة
*الشاورما دي
صفري بصلة وتوم_ملح_فلفل_بهارات كمون_شطة
عليها فلفل
مكعبات_جزر مبشور_بالترتيب كل 2دق ضيفي الي بعده_ماشروم وف الاخر الفراخ نفس دي اعمليها حشوات
*قطعيها صوابع وبعدين
اعمليها مع بطاطس محمرة ف الفرن وشربيهم شوية(دي لبواقي البطاطس كمان(
مرقة بصلصة ف طاجن
*شوحيهم ف بصله ضيفي
لسان عصفور محمر كملي
عليهم بمرقة وعصير طمطماية ياخد غلوتين وحطيه ف الطاجن ف الفرن وغطيهم بشرايح طماطم
*افرميها وشوحيهاببصله واحشي بيها بطاطس بدل
العصاج
_______________________

بالنسبة للدجاج المسلوق المتبقي بعد ما نخلص نطحنه و ممكن
نضيف له بطاطس مسلوقة ومطحونة ونعمله أقراص ونغمسه بالبيض المخفوق
ومن ثم البقسماط المطحون الناعم و نقليه بالزيت








بواقى الارز

الرز باعمله فتة
حمريله شوية شعرية ويبقي رز بشعرية
او حمري شوية رز ويبقي رز حبة وحبة 

1) بشيله فى الفريزر و لما اجمع حبه مناسبين اضيف له مكرونة مسلوقة و عدس بجبة و يبقى كشرى
وطبعا اعمل دقة و حمص الشام و بصل محمر

2)افضل اجمعه لغايه لما يبقى عندى كمية و افرد نصه فى الصينية و احط فوقهم شوية جزر و بسلة مستوين و 3 او اربع معالق عصاج و افرد باقى الرز فوقهم
وعلى الوش شوية بشاميل و ادخلهم الفرن لغاية لما الوش يحمر و دى صينية الرز بالبشاميل
3) ازوده على كفتة السمك



بواقي الفينو
=-=-=-=-

االفينو لما بيبقى منه بحوشه وبعدين احمصه في الفرن واعمله بقسماط ناعم للبانيه والبفتيك 
او اعمله شرايح ونفطر بيه مع الشاي الصبح 
فى حاجة تانية :
لما الخبز الفينو بيتبقى باقطعة دوائر ونحضر صنية ونضع فى قعرها سكر
يعنى 2 معلقة ونرص الخبز الفينوعلية وبعدين نحضر كوب للبن ونضع علية
سكر وبيضة او اتنين مش فاكرة وسكرطبعا زى ما انتى عايزة ونضعة كلة فوق الخبز ويدخل الفرن والله بيطلع زى مايكون كيكية
طريقة تانية للعيش الفينو البايت قطعيه شرائح وبعدين نقليه فى الزيت لغاية لما يحمر زى القطايف وبعدين نطلعه ونسقيه بشربات( العسل التقيل يعنى 2 كوب سكر +1 كوب ماء +ليمونة ) القطايف وبعدين نرصه فى طبق ونرش عليه اى نوع من المكسرات وبيبقى طبق حلو سريع ومالهوش حل






بواقي العيش البلدي
=-=-=-=-=-=-=-

بالنسبة للعيش البلدي او المدور حمصيه واعملي بيه فتة الباقى اليوم قطعية قطع صغيرة فى كيس بلاستك وعلى الفريزر عدل 
ولما تحتاجية طلعية وحمصية بالفرن واستعمليه للفته العادية وفته العدس






بواقي السمك المقلي
==-=-=-=-=-=

لما بيفضل عندى سمكة او اتنين من السمك المقلى بحطه فى كيس فى الفريزر وبجمعه وفى يوم بجيب بصل وطماطم وفلفل وبقدونس واعمله فى الفرن مع الكمون والنعناع الناشف والتوم بيبقي تحفه
وبتبقة اكلة جديدة





بقايا الكورن فليكس
=-=-=-=-=-=-
لو عندك بواقي كورن فلكس مكسر يعني الولاد مش هاتعرف تاكله اطحنيه شوية وزودي بيه بقسماط البانيه بيبقي احلي بكتير


بواقي اللحمه العصاج
=-=-=-=--=-=
اللحم العصاج ده كنز لا يفني خدي عندك

مصقعة 
مكرونة بشمل
بيتزا_سمبوسة
بطاطس بيوريه
او تشيليها ف الفريزر لما تعملي حاجة من دول وتكملي عليها
ممكن ابشري بصل وتوم وصفريهم بشوية زيت_ملح_فلفل_بهارات_شطة_
كمون
عليهم جزر مبشور _مكعبات فلفل اخضر
لحد ما يتشربوا ثم ضيفي اللحمة ووطي النار ربع ساعة
هتبطلي تشتري شاورما
وهتلاقي طعم الجزر جميل جدا_دي تنفع مع بواقي الفراخ لما تخليها_فراخ مفرومة_لحمة مفرومة نية


منقول من صفحة الست المصرية

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More