تعديل

الجمعة، 8 يناير 2016

مسقعة البدنجان بالبشاميل للشيف لولا شومان


مسقعة البدنجان بالبشاميل
عمتو لولا loula shouman
صورة ‏اكلات زمان مع لولا شومان‏.
المكونات

كيلو ونصف بدنجان رومي
2 فلفله رومي خضرا
2 فلفل حراق احمر و2 اخضر
ملعقة كبيره توم مدقوق ناعم
نصف كوب جزر مبشور
فلفله خضراء كبيره مبشورة او مقطعه ناعم جدا
2 كوب عصير طماطم
ملعقه صغيره سكر. ملعقة كبيره خل
بشاميل يكفي لتغطية قاع الصينيه وللوجه
جبنه رومي مبشوره
ملح وفلفل
زيت للقلي


الطريقه

قشري البدنجان خطوط بالطول لان الفايده في القشر
قطعيه شرايح بالطول رفيعه
ورشيه بالملح واتركيه ساعه يدبل ويخرج السائل المر

سخني الزيت واقلي البدنجان على نار عاليه

طلعيه على ورق مطبخ ليمتص الزيت
قطعي الفلفل الرومي بالطول واقليه
واقلي الفلفل الحراق
في طاسه عميقه انزلي بالتوم وملعقتين زيت
واول التوم ما يبيض وتظهر ريحته انزلي بملقعة الخل
وضيفي الطماطم واتركيها تتسبك قليلا


ولعى النار على اللحمه المعصجه واما تسخن كويس
ضيفي الجزر المبشور والفلفل الاخضر المبشور
واخلطيهم كويس واتركيهم على نار هاديه دقيقتين واطفي النار


وادهني طاجن او صينية فرن سمنه خفيفه جدا
وانزلي بقليل من البشاميل
وفوقه طبقة بدنجان وعليها نصف اللحمه المعصجه
وبعض من الفلفل المقلي ووزعي قليل من الصلصه
واعملي طبقة بدنجان تانيه وعليها باقي اللحمه
وصلصه مش كتير 

وغطي الصينيه بباقي البشاميل
ورشة جبنه رومي على الوش
ودخليها الفرن تاخد لون دهبي محمر
خرجيها وزينيها بالفلفل الحراق المقلي
وقدميها مع رز ابيض
وبالف صحه وعافيه
ملحوظه
بشر الجزر بيضيف طعم مسكر وبيقضى على مرارة البدنجان

وبشر الفلفل بيضيف ريحه محببه

مش باضيف بصل ولكن بازود البصل للحمه المعصجه
لان البصل بيغمق المسقعه
ممكن تعملي طبقة بطاطس شرايح رفيعه مقليه للقاع
بدلا من البشاميل ولكني بافضلها بدون بطاطس
الصلصه تكون قليله ولاضافة طعم فقط
وعلشان ما تعملش سائل يطفو على الوجه
البشاميل يكون خفيف شويه وطبقه رفيعه لتغطية الوجه
المسقعه بالبشاميل يجب ان لا يظهر بها سائل الصلصه
ولاتنسوني من صالح الدعاء
صفحة اكلات زمان مع لولا شومان


صورة ‏اكلات زمان مع لولا شومان‏.


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More